Gemeente Harderwijk


Vitringasingel: hek ervoor en aan de slag

23/09/2009

De Vitringasingel is tot vrijdagmiddag 4 oktober volledig gestremd. Ook zit de Luttekepoortstraat ter hoogte van de Kuipwal op slot. Toch was het een stralende voorzitter Johan van der Sluis namens de Binnenstadondernemers die maandagmorgen samen met verkeerswethouder Daamen de doorgang versperde. Gemeentebestuur en ondernemers verheugen zich namelijk nu al op het prachtige parkeerperspectief dat de Binnenstadbezoekers zomer 2011 wacht.

Gemeente en aannemers werken deze en volgende week knoerthard om snel door de grootste hinder heen te komen. Eind volgende week alweer gaat de Vitringasingel open. Winkelend en marktpubliek kan dan terecht op een keurig geasfalteerde tijdelijke rijbaan met zoân tachtig tijdelijke parkeerplaatsen. Wel geldt op het deel tussen Luttekepoortstraat en Academiestraat de komende twee jaar eenrichtingverkeer richting Stadsweiden. Het rijwielpad langs de muur wordt in twee richtingen berijdbaar.

Alle stads- en streekbussen rijden sinds deze week via de Verkeersweg. Dichtstbijzijnde bushaltes staan op de Selhorstweg en (voor Veolia- en stadsbuspassagiers) bij de bloemenkiosk aan de Smeepoortstraat. En dat allemaal om in de zomer van 2011 te kunnen beschikken over de mooiste en duurste âbodemschatâ van Harderwijk: de nieuwe grote parkeergarage diep onder de grond. De feitelijke bouw start in november.


____________________