MEE komt met manifest voor gemeenteraadsverkiezingen 3 maart 2010

23/09/2009 10:51

MEE Nederland

UTRECHT, woensdag 23 september 2009

Samen met gemeenten voorwaarden creëren voor een samenleving waar-in ook mensen met een beperking naar vermogen kunnen participeren. Dat is het doel van het manifest dat MEE naar alle Nederlandse gemeenten heeft gestuurd.

Iedereen wil meedoen in de samenleving. Meewerken, meespelen, meelachen en meepraten. Voor veel mensen is dat ook vanzelfsprekend. Volgens staatssecretaris Bussemaker (VWS) heeft ongeveer 15% van de mensen in Nederland een beperking. Voor deze groep mensen is meedoen minder vanzelfsprekend. Zij verdienen volgens MEE extra aandacht.

MEE kan gemeenten helpen de voorwaarden te creëren voor een 'inclusieve' samenleving, waarin iedereen naar vermogen kan participeren. Dit kan zij doen door op basis van haar specialistische kennis gemeenten te adviseren over hun beleid op terreinen als de Wet maatschappelijke ondersteuning, het jeugdbeleid en de Wet Werk en Bijstand. 'Door de eigen kracht van deze mensen en hun sociale netwerk te versterken, kunnen wij mensen mobiliseren,' zo stelt MEE-bestuursvoorzitter Jos Werner in het manifest.

MEE hoopt dat de politieke partijen in gemeenten het manifest zullen benutten als handvat voor hun verkiezingsprogramma.

Kijk op www.meenederland.nl voor het complete MEE-manifest.





http://www.meenederland.nl