Senternovem

23-09-2009 | Informatiedag "Call for Africa"

De Europese Commissie organiseerde op 18 september 2009 een informatiedag naar aanleiding van de `Call for Africa'.

De dag werd geopend door Janez Potocnik, EU Commissaris voor onderzoek en technologische ontwikkeling. Tezamen met de directeur van de African Union Commission, Vera Brenda Ngosi, plaatsten zij de `Call for Africa' in de context van het `Africa-EU strategic partnership'.

De "Call for Africa" is een "coordinated" call, waarbij de thema's "Health", "Food, Agriculture & Fisheries and Biotechnology" en "Environment (including Climate Change)" elk een aantal topics publiceren. De directeuren van de drie thema's lichtten elk kort de topics binnen hun thema toe.
In de middag werden in twee parallelle sessies, "Water and Food Security" en "Better Health for Africa", de topics nader toegelicht door de verantwoordelijke Scientific Officers. Vervolgens presenteerde een groot aantal deelnemers hun projectideeën en expertise in een serie "flash presentaties".
De presentaties van de Europese Commissie alsook de "flash presentaties" van de deelnemers zijn te downloaden op de website van CIRCA.
Contact

Voor meer informatie over deze call en de informatiedag kunt u contact opnemen met Martijn de Jager (Health) of Ashna Raghoebarsing (Environment).