Symantec

ZALTBOMMEL, 23 september 2009 - De moderne online dief grijpt elke mogelijkheid aan om werkelijk alles te stelen wat los en vast zit. Als de gelegenheid zich daartoe aandient steelt de dief uw geld, identiteit en zelfs uw reputatie. Dieven liggen digitaal op de loer. Altijd. De gebruikte methodes worden met de dag geavanceerder en gemener. Symantec blokkeerde in 2008 maandelijks gemiddeld meer dan 245 miljoen kwaadaardige aanvallen wereldwijd2. Nep e-mails, vervalste websites en online trucs lokken onschuldige slachtoffers in de val. Het doel van deze dubieuze praktijken is om creditcard gegevens en andere persoonlijke informatie te verkrijgen. Cybercriminelen verkopen de gegevens vervolgens op de online zwarte markt aan de hoogste bieder. Symantec (Nasdaq: SYMC) weet dat cybermisdaad een echte misdaad is en dat is dan ook de reden waarom Norton beveiligingssoftware een compleet nieuwe benadering aanwendt op het gebied van online beveiliging. De productlijn Norton 2010 is nu al dé nieuwe standaard voor beveiligingssoftware.

Nieuwe technologie gebaseerd op reputatie: Quorum Norton Internet Security 2010 en Norton AntiVirus 2010 ontwikkelde een nieuw beveiligingsmodel: Quorum. Op die manier detecteert Symantec nieuwe malware en kijkt veel verder dan de traditionele bedreigingen alleen, waarbij detectie voor een groot deel is gebaseerd op gedragingen uit het verleden. Quorum neemt als uitgangspunt het belangrijkste wapen dat cybercriminelen hebben; de mogelijkheid om unieke malware in alarmerend tempo te produceren. En gebruikt vervolgens dit wapen tegen hen.

Vandaag de dag schrijven en herschrijven cybercriminelen in hoog tempo unieke onderdelen van malware in de hoop dat de schadelijke software niet wordt getraceerd. Dankzij Quorum kan Symantec juist aan de uniekheid van een bestand en de bijbehorende kenmerken nieuwe malware identificeren. Quorum is al ruim drie jaar in ontwikkeling en uitgegroeid tot een krachtig middel om bestanden en applicaties te registreren op basis van kenmerken; als levensduur, bron van herkomst, digitale handtekening en de frequentie waarmee het bestand zichzelf openbaart. Vervolgens worden alle kenmerken gecombineerd met behulp van ingewikkelde algoritmes om van het bestand of applicatie de `reputatie' vast te stellen. Indien een bestand via internet gedistribueerd wordt en de kenmerken veranderen, dan werkt Quorum de reputatie bij. De reputatie is met name van belang wanneer een bestand recent is verschenen. In sommige gevallen is bij een gewijzigde reputatie sprake van schadelijke software en is traditionele software niet in staat om de bedreiging te detecteren.

Onafhankelijk onderzoek in het testlab van AV-Test.org geeft Norton 2010 beta het stempel `uitstekend resultaat'3 De test was met name gericht op traditionele detectiemethodes versus dynamische detectiemethodes. Laatstgenoemde methodes zijn met name belangrijk bij het opsporen van zogenaamde zero-day bedreigingen. Deze bedreigingen worden regelmatig over het hoofd gezien door traditionele detectiesoftware.

Citaten
Maar liefst één op de vijf mensen wordt vroeg of laat slachtoffer van cybercriminaliteit", aldus Rowan Trollope, senior vice president van de Symantec Consumer Products en Marketing. "Wij weten dat hackers niet alleen computers en software beschadigen. Zij ruïneren het leven van de slachtoffers. De krachtige, nieuwe beveiliging van Norton 2010, die mede gebaseerd is op de reputaties van bestanden, geeft mensen een wapen om digitaal gevaar af te wenden. Daarbij maakt het niet uit hoe het gevaar zich online aandient."

"Het aantal software(be)dreigingen en de complexiteit neemt toe. Om bedreigingen te herkennen is het niet meer mogelijk om alleen te vertrouwen op digitale handtekeningen en gedragskarakteristieken", zegt Tom Welling, technical manager Symantec. "De op reputatie gebaseerde beveiligingstechnologie van Symantec voor 2010 is een belangrijke toevoeging in de meervoudige verdediging om schadelijke software tegen te houden. Ik denk echt dat de
internetbeveiligingsindustrie de komende tien jaar nieuwe ontwikkelingen zal baseren op Quorum."

Snel en compact
Aansluitend op het succes van Norton 2009 heeft Symantec wederom flink geïnvesteerd in een beveiligingsproduct dat snel en compact is. De Norton 2010 producten houden rekening met het prestatieniveau van een PC en voegen tegelijkertijd nieuwe beschermende technologie toe. Uit onderzoek van PassMark Software blijkt dat Symantec tot de absolute top behoort op het gebied van beveiliging en bovengemiddelde prestaties4. Enkele opvallende bevindingen uit het rapport zijn:
* Snelle installatie -- Norton Internet Security 2010 is in ongeveer één minuut geïnstalleerd

* Beperkt geheugengebruik -- Norton Internet Security 2010 benut net iets meer dan 10 MB

* Snelste scans -- Norton Internet Security 2010 scant in slechts 61 seconden een harde schijf en in 31 seconden een Solid State Drive.

Intuïtief dagelijks gebruik
Norton Insight, een cruciaal onderdeel van de nieuwe 2010 producten, maakt gebruik van uitgebreide online systemen om pro-actief de PC te beschermen en de gebruiker te informeren over de beveiliging, prestatie en dagelijkse online gebruikerservaring.
* Norton Download Insight - Benut uitgebreide online informatiesystemen om met behulp van reputatiebepaling de PC pro-actief te beschermen. Analyseert nieuwe bestanden en applicaties voordat de gebruiker deze installeert of activeert.
* Norton System Insight - Biedt uitgebreide en begrijpelijke functies om de PC op optimale snelheid te laten functioneren. Deze automatische applicatie is ook op verzoek te activeren en blaast applicaties nieuw leven in. Daarnaast is er direct inzage in recente gebeurtenissen en is alle informatie beschikbaar om problemen te onderzoeken en op te lossen. Met behulp van prestatiegrafieken worden problemen zichtbaar en is in te schatten wat de oorzaak is van verminderde prestaties.
* Norton Threat Insight - Gedetailleerde inzage in bedreigingen die zijn gedetecteerd op de PC- inclusief praktische informatie over de herkomst van de bedreiging (URL) en het moment waarop de bedreiging voor het eerst is geconstateerd.
* Norton Insight Network - Benut de kracht van een cloud-based benadering. Een unieke benadering van Symantec gebaseerd op Quorum technologie. Uitgangspunt is dat de beveiliging verder gaat dan traditionele zwarte en witte lijsten. De technologie richt zich op statistische gegevens en kenmerken van bestanden, gebaseerd op miljarden scans op miljoenen computers om zodoende het bedreigingsniveau te bepalen. Op deze manier kan Norton bestanden identificeren die betrouwbaar of onbetrouwbaar zijn. Dit gebeurt ook bij bestanden die in het geval van traditionele beveiliging in een grijs gebied terecht zouden komen.

Additional key technologies:

* SONAR 2 - SGeavanceerde, tweede generatie beveiligingstechnologie gebaseerd op gedrag van applicaties. Bedreigingen worden gedetecteerd op basis van verdachte acties. Hierbij zijn traditionele digitale handtekeningen niet nodig. Deze technologie benut de data van de `reputatiecloud', firewall, netwerkcommunicatie (IPS) en kenmerken van de bestanden zoals de plek op de PC, de herkomst, etc. Hiermee bepaalt de technologie wanneer er sprake is van een bedreiging.

* Nieuwe anti-spam methodiek (alleen bij Norton Internet Security) - De krachtige upgrade die voor ondernemingen spam tegenhoudt. Deze software blokkeert ongewenste en frauduleuze e-mails en doet dit 20 % effectiever. Een training is meer nodig is, omdat de scan automatisch wordt uitgevoerd.

* Norton Safe Web (alleen bij Norton Internet Security) - Een website rating dienst die met behulp van Google, Yahoo! en Bing.com zoekresultaten combineert om zodoende in te schatten hoe veilig een site is. Eventueel waarschuwt deze de gebruiker, mocht daar aanleiding toe zijn. Deze dienst omvat ook e-commerce veiligheid ranglijsten zodat gebruikers veiliger online kunnen winkelen.

Gratis technische ondersteuning


* Symantec biedt gratis ondersteuning aan Norton 2010 klanten via alle mogelijke kanalen -internet, e-mail, chat of telefoon5
* o Naast gratis ondersteuning faciliteert Symantec ook een actief forum: het Norton Users Discussion Forum.Dit forum is vrij toegankelijk voor het publiek en bedoeld om kennis en ervaringen uit te wisselen inzake Norton producten.

Beschikbaarheid, compatibiliteit en prijs
Norton Internet Security 2010 en Norton AntiVirus 2010 zijn verkrijgbaar via gangbare retailkanalen en via de Symantec online store www.symantecstore.nl alsmede diverse andere online winkels.

Norton Internet Security 2010 Netbook Edition is wereldwijd verkrijgbaar via het Symantec retail kanaal. Deze speciale editie staat garant voor snelle, compacte6 bescherming tegen online bedreigingen voor netbooks. De gebruiker wordt gewaarschuwd voor onveilige websites en de software beveiligt verbindingen met publieke Wi-Fi hot spots. Ook volgt een waarschuwing wanneer er gevaarlijke software gedownload wordt. Verder kunnen mensen met een gerust hart sociale netwerk sites bezoeken, op het internet surfen en online bankieren of winkelen.

Norton 2010 producten ondersteunen Microsoft Windows XP, Windows Vista and Windows 7. Alle nieuwe versies (2009, 2010) van de Norton productlijn, inclusief Norton 360, Norton Internet Security en Norton AntiVirus, zijn compatible met Microsoft Windows 7 op het moment dat het besturingssysteem officieel verkrijgbaar is. Norton klanten met een geldig abonnement ontvangen hierover automatisch een update zonder bijkomende kosten

De adviesprijs voor Norton Internet Security 2010 is EUR 69,99 (incl. BTW) en bevat een licentie voor drie PC's. Het product is te verkrijgen via de online Symantec shop. Retailers verkopen het bonuspakket waarin Norton Internet security 2010 is aangevuld met Norton Utilities voor EUR 74,99 (incl. BTW) (het bonuspakket is niet verkrijgbaar via de online symantec shop). De netbook versie van Norton Internet Security bedraagt EUR 29,99 (incl. BTW).Speciaal voor netbook gebruikers wordt deze geleverd op USB stick. Alle Norton Internet Security producten zijn inclusief een jaarabonnement op productondersteuning en beschermende updates van Symantec. De adviesprijs voor Norton AntiVirus 2010 is EUR 49,99 (incl. BTW) voor een serviceabonnement van één jaar inclusief productondersteuning en beschermende updates van Symantec. Alle Norton Internet Security en Norton AntiVirus gebruikers met een geldig (product)abonnement kunnen de nieuwste updates ontvangen via het abonnement servicemodel. Kijk voor meer informatie op http://updatecenter.norton.com.


---


1 `Snelste beveiligingssoftwarepakket' is gebaseerd op scansnelheid. Bron: PassMark Software, "Antivirus, Internet Security and Total Security Products Performance Benchmarking (2010)", september 2009 http://www.passmark.com/AVReport


2 Symantec Internet Security Threat Report Volume XIV, April 2009


3 AV-Test.org, zie hiervoor de online testresultaten: http://www.pcgameshardware.de/aid,689241/Norton-Anti-Virus-2010-Bet a-Erster-Test/Sicherheit/Test/, juli 2009


4 Test System: Vista Core Duo, IBM/Lenovo A55 ThinkCentre Desktop, Intel Core 2 6300 @1.86GHz, 2GB RAM, WD 250GB Hard drive, running Windows VISTA Ultimate 32bit SP2 OS Source: Passmark Ltd., 2 september 2009.


5 Verkrijgbaarheid via ondersteunde kanalen verschilt per regio. Kosten voor een internetverbinding variëren in bepaalde landen. Kijk voor alle details op www.symantec.com/globalsupport


6 `Snelste beveiliging' is gebaseerd op scansnelheid en `meest compacte' beveiliging heeft betrekking op geheugengebruik. Bron: PassMark Software, `Internet Security Products Performance Benchmarking (2010)', september 2009
http://www.passmark.com/AVReport.