Symantec

Zaltbommel, 23 september 2009 - Elke drieënhalve minuut wordt er een misdrijf gepleegd in New York3. Elke tweeënhalve minuut vindt er een misdaad plaats in Tokio4. Maar elke drie seconden wordt er een identiteit gestolen. Dat staat gelijk aan bijna 10.512.000 identiteiten per jaar. Computercriminaliteit is ook echte criminaliteit. Bovendien is het lucratiever, anoniemer en moeilijker te vervolgen dan offline misdaden. Vandaag start Symantec (Nasdaq: SYMC), de makers van Norton-software, met een grootscheepse actie tegen computercriminaliteit.

Symantec doet een boekje open over de werkwijze van een van de grootste illegale bedrijfstakken ter wereld. Tegelijkertijd voorziet Symantec het publiek van alle benodigde informatie om zichzelf te beschermen, aan de hand van een aantal educatieve en activerende middelen en initiatieven:

* Videoserie over de zwarte markt op internet - het grote publiek krijgt een virtuele rondleiding en ontdekt hoe de criminele markt online functioneert, wat er te koop is en wat de nieuwste plannen van computercriminelen zijn;

* Every Click Matters'-website - een onderhoudend en leerzaam kijkje in de wereld van de computercriminaliteit, met informatie over digitale gevaren en wie erachter zit, uitleg waarom iedereen kan worden getroffen door computercriminaliteit en een educatief gedeelte over wat eraan kan worden gedaan;

* Norton online risicocalculator- een snelle en gratis tool voor het bepalen van uw risiconiveau en de geschatte waarde van uw persoonlijke gegevens voor computercriminelen;
* "Het boekje `Cyber Crime Exposed'- een leerzaam boekje over het gevaar van computercriminaliteit, het risico dat het met zich meebrengt en hoe men er zich door middel van eenvoudige en alledaagse maatregelen tegen kan wapenen;

* Norton Internet Security 2010 en Norton AntiVirus 2010- krachtige nieuwe bescherming tegen computercriminaliteit. Met Quorum, de codenaam voor een baanbrekende nieuwe beveiliging op basis van reputatie.

* We maken het moeilijker voor computercriminelen om u op te lichten- Symantec werkt overal ter wereld samen met overheden en andere instellingen en organisaties om de wetgeving, het beleid en de publieke voorlichting rond online criminaliteit, veiligheid op internet en privacy te ondersteunen en te beïnvloeden.
* Norton Internet Safety advocaat- Marian Merritt is de erkende spreekbuis voor de constante inspanningen van Symantec op het gebied van veiligheid op internet. Ze werkt samen met voorlichters, openbare instellingen en privéorganisaties om ervoor te zorgen dat gezinnen veilig gebruik kunnen maken van internet. Ze verzorgt ook de blog over veilig internet..

Videoserie over de zwarte markt op internet
In deze videoserie geeft Symantec u een virtuele rondleiding en ontdekt hoe de criminele markt online functioneert, wat er te koop is en wat de nieuwste plannen van computercriminelen zijn.

The Black Market - Where Identities Are Bought & Sold

Titel: The Black Market - Where Identities Are Bought & Sold Beschrijving: deze video geeft een inleiding over de zwarte markt op internet en onthult hoe computercriminelen U kopen, verkopen, inruilen en verhandelen. Het gaat daarbij om creditcardnummers en sociale zekerheidsgegevens, bankgegevens, wachtwoorden, inloggegevens, de meisjesnaam van uw moeder, uw geboortedatum, telefoonnummers en eigenlijk alles wat voor winst kan worden doorverkocht. http://www.youtube.com/watch?v=qLOEl7Z1PVs

The Threat Factory - Keystroke Logging From the Victim and Cybercrminal's Perspective

Titel: The Threat Factory - Keystroke Logging From the Victim and Cybercrminal's Perspective
Beschrijving: deze video geeft een unieke kijk op online bedreigingen vanuit het perspectief van de crimineel en laat zien hoe hun oplichtingspraktijken worden uitgevoerd.
http://www.youtube.com/watch?v=SGZp4FeeNSk

The Threat Factory - Phishing for Victims

Titel: The Threat Factory - Phishing for Victims Beschrijving: deze video onthult de criminele phishing-methode, waarbij spam, gevaarlijke websites, e-mailberichten en instant messages worden gebruikt om mensen gevoelige persoonsgegevens afhandig te maken, zoals bankgegevens en creditcardnummers. http://www.youtube.com/watch?v=GqD3nrHJfn8

Top Cyber Criminals and Scammers

Titel: Top Cyber Criminals and Scammers

Beschrijving: deze video onthult wie de grootste online criminelen zijn en informeert u over de nieuwste methoden die ze gebruiken om uw geld te stelen.
http://www.youtube.com/watch?v=jy3bev_Ykfw

`Every Click Matters'-website
Deze nieuwe website biedt een kijkje in de wereld van de computercriminaliteit, met informatie over digitale gevaren en wie erachter zit, uitleg over de risico's en een educatief gedeelte over wat eraan kan worden gedaan.
Norton 2010 Microsite: http://www.norton.com/everyclickmatters

Norton online risicocalculator
Vandaag introduceerde Symantec ook de Norton online risicocalculator. Deze snelle en gratis tool bepaalt binnen twee minuten uw risiconiveau en schat de waarde van uw persoonlijke gegevens voor computercriminelen. Hoeveel brengt uw identiteit op? Ontdek het nu op http://www.everyclickmatters.com/victim/assessment.html

Het boekje `Cyber Crime Exposed'
Het nieuwe en gratis te downloaden boekje `Cyber Crime Exposed' geeft uitleg over computercriminaliteit, stimuleert de lezer om er zelf iets tegen te doen en bevat informatie voor slachtoffers. Nu beschikbaar via
www.norton.com/cybercrime

Symantec gaat wereldwijd de strijd aan met computercriminaliteit Symantec werkt overal ter wereld samen met overheden en andere instellingen en organisaties om de wetgeving, het beleid en de publieke voorlichting rond online criminaliteit, veiligheid op internet en privacy te ondersteunen en te beïnvloeden:
* Symantec levert expertise en ondersteuning aan het Witte Huis en het Office of Cyber Security. (VS)

* Symantec levert input voor de wet `Investigative Powers for the 21st Century (IP21C)', die de wetsuitvoerders de middelen in handen geeft om de misdaad te bestrijden in deze moderne wereld van computers en telecommunicatie. (Canada)
* Symantec is een actief lid van de Cyber Security Awareness Alliance in Singapore, een publiek-private samenwerking die werkt aan een cultuur van veilig computergebruik in Singapore en die de bewustwording voor de noodzaak en de totstandkoming van essentiële maatregelen voor veilig computergebruik wil stimuleren.
* Symantec levert expertise en ondersteuning aan beleidsmakers in Azië en Oceanië die hun wetgeving en raamwerken rond veilig computergebruik ontwikkelen en herzien. Voorbeelden zijn de wetsontwerpen voor dataprivacy en computercriminaliteit in de Filippijnen, het wetsontwerp voor de bescherming van persoonsgegevens in Thailand en de privacywet en de herziening van de e-security in Australië.

* Symantec doet mee aan een samenwerkingsproject van de Europese Commissie voor verder onderzoek naar de nieuwste internetbedreigingen. Het project wordt meestal aangeduid als WOMBAT (Worldwide Observatory of Malicious Behaviours and Attack Threats) en levert informatie en middelen waarmee zowel zakelijke gebruikers als consumenten zich online veiliger kunnen voelen.
* Symantec werkt samen met Action Innocence en sponsort deze non-profitorganisatie, die werkt aan de online veiligheid van kinderen. (Frankrijk)

* Symantec sponsort NETZ FÜR KINDER, een publiek-private samenwerking tussen overheidsinstellingen en organisaties uit de private sector die zich inzet voor de online veiligheid van kinderen. (Duitsland)

Quotes
"Centraal in dit probleem staan de computercriminelen die online een fortuin verdienen en de slachtoffers die ze berooid achterlaten. Maar je hoeft geen slachtoffer te worden", zegt Rowan Trollope, senior vice-president Consumer Products and Marketing van Symantec. "We komen met deze agressieve actie omdat we weten dat mensen door een goede voorlichting beter gaan begrijpen wat er nodig is om zichzelf online te beschermen."

Gebruikers kunnen computercriminaliteit afwijzen met Norton 2010 Met de introductie van de Norton 2010-productlijn geeft Symantec gebruikers de keus: TOESTAAN of WEIGEREN dat computercriminelen de kans krijgen om hun leven te verwoesten. Na het downloaden van Norton 2010 kan elke gebruiker zich aansluiten bij de strijd door zich aan te melden bij Norton Community Watch, een programma dat vergelijkbaar is met de burgerwacht in de echte wereld. Het is de bedoeling dat de community zelf problemen ontdekt en rapporteert. Dankzij het krachtige nieuwe beveiligingsmodel op basis van reputatie in Norton 2010-producten zijn de gegevens van de 30 miljoen gebruikers van de Norton Community Watch moeilijker te stelen. Norton Internet Security 2010 en Norton AntiVirus 2010 zijn nu te koop in Europa en in de online winkel van Symantec (www.symantecstore.nl). De pakketten zijn ook verkrijgbaar bij andere retailers en online winkels.


---


1 Bron: US Department of Treasury


2 Bron: Consumer Reports


3 Bron: 113,348 major crimes committed in 2008. Bron: NYPD Statistics, 2008.


4 Bron: National Police Agency, 2008

Over Norton van Symantec
Norton-producten van Symantec beschermen klanten tegen traditionele bedreigingen met antivirus, anti-spam en spyware bescherming, evenals tegen bots, drive-by downloads en identiteitsdiefstal. Deze oplossingen gebruiken weinig systeemmiddelen. Het bedrijf biedt ook diensten aan zoals PC help from NortonLive(TM), online back-up en is een betrouwbare bron voor de online veiligheid van het gezin.

Over Symantec
Symantec is een toonaangevende aanbieder van oplossingen rond beveiliging, opslag en systeembeheer die consumenten en organisaties wereldwijd helpen hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. De software en diensten van Symantec beschermen op een completere en efficiëntere manier tegen meer risico's, op meer punten, waardoor informatie op een betrouwbare manier kan worden gebruikt en opgeslagen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.be.

Symantec en het logo van Symantec zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Symantec Corporation en haar vestigingen in de VS en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

NOOT AAN DE REDACTIE : Meer informatie over Symantec Corporation en zijn producten vindt u in de Symantec News Room op http://www.symantec.com/news.

Contactgegevens voor beeld- of testmateriaal:

Symantec:
Judith Sautereau:

+33 1 41 38 59 46
Judith_Sautereau@symantec.com

Leads United:
Pieter De Wit - Ellen Vercammen:

+32 3 466 01 88
symantec@leadsunited.com