Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 15 september 2009

Waterproject Molukse gemeenschap
In 2008 was het 50 jaar geleden dat de Molukse gemeenschap zich vestigde in Nistelrode, hetgeen gevierd is met tal van festiviteiten. De gemeente Bernheze heeft de jubileumfestiviteiten ondersteund. Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om een waterproject op de Molukse eilanden te ondersteunen. In Langgur op de Kei-eilanden (Indonesië) wordt eind van dit jaar een watertoevoer van de waterleidingmaatschappij naar het weeshuis Solandres voor meisjes gerealiseerd. Het college van burgemeester en wethouders stelt hiervoor een subsidie beschikbaar van EUR 15.878,-.

Uitbreiding schoolgebouw basisschool 't Mozaïek Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten voor de uitbreiding van basisschool 't Mozaïek een investeringsbijdrage beschikbaar te stellen van EUR 262.000,-. Een gedeelte hiervan is al verstrekt middels een voorbereidingskrediet.
De werkzaamheden bestaan uit de nieuwbouw van één leslokaal en aanpassingen van het gebouw voor functionaliteit zoals de documentenruimte en de bouw van toiletruimten.

Effectiviteit en efficiency uitbesteding werkzaamheden Het college van burgemeester en wethouders heeft een plan vastgesteld voor de uitvoering van een onderzoek naar de effectiviteit en efficiency van de inzet van externe uitbesteding van werkzaamheden en de inhuur van medewerkers.

Verordening plaatsingsvolgorde Wet sociale werkvoorziening Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen in te stemmen met de voorgestelde wijzigingen van het plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening en met de verordening `volgordebeleid plaatsing Wet sociale werkvoorziening' van het Werkvoorzieningschap Noordoost Brabant.

Pilot Servqual - service blueprinten
Het college van burgemeester en wethouders heeft kennis genomen van een kwaliteitsmodel waarmee de kloven in beeld kunnen worden gebracht tussen de verwachtingen en de ervaringen van de klant met betrekking tot het proces van levering van een product of dienst. Kenmerkend voor deze methode is, dat aan klanten gevraagd wordt naar hun ervaringen en dat het proces zo mogelijk wordt afgestemd op de wensen van de klant. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een pilot waarmee de procedure van één product via dit model onder de loep wordt genomen. Afhankelijk van de opgedane ervaringen worden meerdere processen via deze methoden onder handen genomen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35