Gemeente Reiderland


Gebouw openbare basisschool Houwingaham verzakt

Gemeente treft preventief bouwkundige maatregel

Â

Het gebouw van de openbare basisschool Houwingaham in Bad Nieuweschans vertoont tekenen van verzakking. Uit recente metingen blijkt dat de verzakking het laatste jaar is toegenomen. In opdracht van gemeente Reiderland worden momenteel bouwkundige maatregelen getroffen gericht op het voorkomen van onveilige situaties.

Recente metingen

Het gebouw van de basisschool is destijds, ruim 35 jaar geleden, niet op palen gebouwd. Als gevolg van grondwaterdaling klinkt de ondergrond in droge perioden in. Dit heeft verzakking tot gevolg. Recente metingen tonen aan dat de verzakking het laatste jaar is toegenomen. Op basis daarvan heeft de gemeente besloten tot het treffen van bouwkundige maatregelen. Met deze maatregelen worden mogelijke onveilige situaties voorkomen.

Â

Toekomst

Naast het treffen van maatregelen voor de korte termijn, geeft de gemeente zo spoedig mogelijk opdracht tot uitgebreider onderzoek naar de bouwkundige situatie. Op basis van nader onderzoek kan een plan voor de lange termijn worden gemaakt.

Â

Ouders geïnformeerd

Deze week zijn de ouders van de kinderen van de school via een schoolbrief geïnformeerd over de stand van zaken en over de te treffen maatregelen. Voorop staat de veiligheid van de gebruikers van het gebouw.

Â

Â

Â

Â

Â

Â