Stadsdeel Amsterdam Centrum


Renovatie Sibbelwoningen

23 september 2009

Woonstichting De Key gaat starten met de renovatie van het Rijksmonument Sibbelwoningen. De panden staan aan de Hoogte Kadijk nummers 112-150. Oplevering is medio 2011. De panden worden hersteld met behoud van de monumentale waarden.
De buitenkant wordt in oude stijl teruggebracht en ook de oorspronkelijke tuinkamers komen terug. De renovatiewerkzaamheden duren ongeveer anderhalf jaar. Dit gaat wel gepaard met enige overlast, zoals geluidsoverlast en tijdelijke afsluiting van de straat als de bouwmaterialen aangevoerd moeten worden. De bodem wordt gesaneerd en de gezonde bomen blijven behouden.

Fietsroute
Een deel van het fietspad is afgesloten en maakt nu deel uit van het bouwterrein. De hekken blijven staan tot oktober 2010. Daarna kan het fietspad weer normaal gebruikt worden. Uiteraard staat de omleidingsroute voor fietsers aangegeven op de borden.

Wilt u meer informatie over de renovatie? Dan kunt u contact opnemen met Patricia Schavemaker van De Key, tel. 020 621 4518, of e-mail: psc@dekey.nl. Of kijk op: www.dekey.nl.