Gemeente Stadskanaal

Zaterdag 19 september gaf wethouder Jaap Duit samen met profvoetbalster Sylvia Smit het startschot voor het NASB. Met een luid pistoolschot werd het uitvoeringsplan overhandigd tijdens de jaarmarkt. De gemeente start zo met het in beweging krijgen van de inactieve inwoners van de gemeente Stadskanaal.

Het startschot van de NASB door Jaap Duit, op de jaarmarkt 2009.

Indruk van de dag

Op een druk bezochte jaarmarkt maakten veel inwoners van Stadskanaal kennis met het nieuwe Sport- en Beweegteam gemeente Stadskanaal. Iedereen bewoog mee op de clinics Zumba, het simulatie beklimmen van `L Alpe d' Huez en het Pannavoetbaltoernooi bij jongerencentrum De Kwinne. De stand werd druk bezocht door oudere inwoners van de gemeente die meededen aan de fitheidstest en de diabetesrisicotest. De jaarmarkt was de juiste plek om inwoners van Stadskanaal te ontmoeten en kennis te laten maken met de plannen NASB.

De Zumba demonstratie op de jaarmarkt 2009, een initiatief van NASB.

Wat doet het NASB?

Samen met lokale partijen is er een plan gemaakt om de inactieve jeugd, jongeren en ouderen in beweging te krijgen. De activiteiten die in het plan zijn opgenomen zijn erop gericht bestaande succesvolle activiteiten uit te breiden en te investeren in 'mensen op de werkvloer'. Het nieuwe Sport- en beweegteam gemeente Stadskanaal zijn de handen en voeten. Zij werken wijkgericht in samenwerking met onder andere scholen, sportverenigingen en lokale organisaties die activiteiten uitvoeren.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sportconsulent Marianne Postma, E m.postma@huisvoordesportgroningen.nl.


* 23 september 2009