Shutterstock kondigt de overname van BigStockPhoto aan 23/09/2009 14:09

PR Newswire

NEW YORK, September 23 /PRNewswire/ --

- Deze zet is het sein voor de expansie van Shutterstock in de op credits gebaseerde markt van stockfoto's

Shutterstock, het grootste bureau ter wereld voor stockfoto's (foto's op internet) via abonnementen kondigde vandaag aan BigStockPhoto te hebben overgenomen. Dit laatste bedrijf is een toonaangevend bureau van stockfoto's via credits (vooraf moet men een aantal credits kopen) met hoofdkantoor in Davis in de Amerikaanse staat California. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080910/NYW066LOGO)

"Met de toevoeging van BigStockPhoto, een van de toonaangevende bureaus van royaltyvrije stockfoto's van hoge kwaliteit, kan Shutterstock nu groeien op de internationale op credits gebaseerde markt", aldus Adam Riggs, president en financieel directeur van Shutterstock. "Deze transactie versterkt onze toonaangevende positie in de branche van stockfoto's, aangezien wij beter in staat zullen zij om te voldoen aan de verschillende betalingsvoorkeuren bij de aankoop van foto's."

Volgens de voorwaarden van de transactie blijft BigStockPhoto een afzonderlijke rechtspersoon. Shutterstock is van plan om de wereldwijde aanwezigheid van het overgenomen bedrijf uit te breiden via zware investeringen in marketing, infrastructuur en ervaringen van de gebruiker.

BigStockPhoto is in 2004 opgericht als een alternatief voor dure fotografie en om een markt te creëren waar fotografen hun werk kunnen verkopen. Naast de gevarieerde bibliotheek van 3,7 miljoen royaltyvrije foto's en vectoren heeft het bureau ook een levendige community van kopers en inzenders van afbeeldingen uit de hele wereld gecreëerd.

Shutterstock(R)
Shutterstock is opgericht in 2003 en is het grootste op abonnementen gebaseerde bureau van stockfoto's ter wereld. De buitengewone verzameling van kwaliteitsfoto's, illustraties en vectoren in combinatie met een selectie van hedendaagse en gebruiksvriendelijke abonnementsregelingen heeft van Shutterstock een betrouwbare bron voor uitbreiding van de klantenbasis wereldwijd gemaakt. Shutterstock was een pionier in de branche met de verkoop van royaltyvrije foto's op voorraad via een abonnement en ook het eerste onlinefotobureau dat redactiefoto's aanbood en een videobibliotheek introduceerde. Shutterstock Footage is een uitgebreide bibliotheek van royaltyvrije videoclips, beschikbaar per clip of via een abonnement. Meer informatie kunt u lezen op www.Shutterstock.com.

GlobalCom PR-Network, Midden-Europa: +49-89-360363-42, VK: +44-20-7388-9988; LOGO: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20080910/NYW066LOGO






-