Landstede

Docent wint op EK Masterszwemmen

Christien Nieuwenhuis, docent aan het Thomas a Kempis College heeft in het Spaanse Cadiz meegedaan en gewonnen op het EK Masterzwemmen.

Een persoonlijk verslag:

"Met 5 andere zwemmers van Swol 1894 uit Zwolle ben ik op 11 september afgereisd naar Cadiz, voor de 12e EK voor Masters. Elke twee jaar worden die gehouden ergens in Europa. Sinds 1991 doe ik daar aan mee. Ik ben nog nooit zonder medailles thuisgekomen, dus de druk was deze keer wel hoog, vooral omdat ik wist dat er steeds meer zwemmers meedoen en de concurrentie dus steeds groter wordt! Veel oud-zwemmers pakken hun oude sport weer op en ontdekken het leuke van strijd in het water onder elkaar. Daarnaast is het voor een aantal ook weer een soort reünie.

In mijn categorie (55+) had ik op de sprintnummers met 40 tegenstanders te maken! Op de startlijsten, die vooraf bekend waren, zag ik al, dat het deze keer helemaal niet zeker was of ik wel met een medaille thuis zou komen.

Daarbij kwam nog, dat de supersnelle zwempakken ook bij masters gebruikt worden en de hele Italiaanse ploeg door Jaked gesponsored was. Ik zwem ook wel in een haaienpak, maar dan uit een vorige serie. Kortom: niets was zeker in mijn ogen.

Een van de eerste dagen zwom ik de 200m vrije slag en de 100m vlinder. Op beide nummers was ik met de vijfde inschrijftijd aan de start in baan 2. Op de 200 vrij verbeterde ik mjin beste seizoentijd, maar werd desondanks toch 5e. De vlinder liep niet goed, die vergeet ik liever snel, maar ik werd wel 5e. Sprintnummers liggen mij toch beter. 100m vlinder is eigenlijk al te ver.

Vrijdag was mijn eerste sprintdag: 50m vlinder. Ook hier stond ik met de 5e inschrijftijd aan de start in baan 2. Ik had eigenlijk niks te verliezen dus kop in het water, weinig ademhalen en sprinten! En het is gelukt om BRONS te halen! En weer beste seizoentijd! De eer was gered! Daarna kwam de 100m vrije slag, waar een onbekende zwemster (Italiaanse) in haar supersonische pak me helaas voor bleef.

De 4e inschrijftijd bleef een 4e plek. Op zaterdag zwom ik dan nog de 50m vrije slag waar ik 3e geplaatst was, maar die zelfde Italiaanse zwom ook in mijn serie. Het moet spannend geweest zijn! Ik heb er niks van gezien, ik zag alleen de latere nummer 1 schuin voor/naast me liggen, maar ik ben superblij met het brons dat ik uit het water kon halen! Weer mijn beste seizoentijd! De Italiaanse werd uiteindelijk 5e. En wat die snelle pakken betreft: het is toch ook belangrijk wat/wie erin zit, geloof ik.

Ik waardeer het dan ook heel erg, dat de school mij in de gelegenheid heeft gesteld om aan dit toernooi mee te doen!"