AEGON
AEGON AOV productie laat stijgende lijn zien

Ondanks de huidige marktomstandigheden laat de verkoop van Arbeidsongeschiktheids-verzekeringen (AOV) bij AEGON een stijgende lijn zien. AEGON biedt een zeer flexibele verzekering met veel dekkingsmogelijkheden. Om het intermediair bij de verkoop van dit product nog beter te ondersteunen komt AEGON met een online tool, de `AOV-calculator', die het intermediair op de eigen site kan plaatsen. Hiermee verbindt AEGON voor het intermediair de wereld van internet en persoonlijke advisering.

De AEGON AOV

De AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt de ondernemer veel keuzes en is niet alleen bij het afsluiten maar ook tijdens de looptijd van de verzekering heel flexibel. De ondernemer kan zelf kiezen tegen welke oorzaken hij verzekerd wil zijn: alleen ongevallen, ongevallen plus ernstige ziektes of alle ziektes, in- of exclusief psychische ziektes. Voor alle varianten geldt beroepsdekking en bij eventuele arbeidsongeschiktheid vindt geen inkomenstoets plaats. AEGON hanteert dus geen correctiebepaling. De premie wordt zoveel mogelijk afgestemd op de feitelijke werkzaamheden van de verzekerde. De verzekering kan tijdens de looptijd gemakkelijk worden aangepast aan veranderende omstandigheden en de verzekerde kan kiezen of het inkomen 5 jaar, 10 jaar of tot zijn 65e levensjaar aangevuld moet worden.

AOV Calculator

Met behulp van de AOV Calculator kan een ondernemer eenvoudig inzicht krijgen in zijn eigen verzekeringsbehoefte. De daarvoor ontwikkelde stellingen leiden tot een profiel en sluiten perfect aan bij ondernemers. Aan de hand van dit profiel kan een ondernemer vervolgens online een offerte berekenen. Natuurlijk kan de ondernemer ook de stellingen overslaan en direct de premie berekenen. Het is mogelijk om deze berekening om te zetten naar een aanvraag. Als een ondernemer een aanvraag instuurt dan komt die uitsluitend bij de tussenpersoon terecht. De ondernemer werkt immers op de website van de tussenpersoon zelf.

Het intermediair kan als de ondernemer een premieberekening óf een aanvraag instuurt de gekozen dekking en het klantprofiel als uitgangspunt voor het adviesgesprek gebruiken. De ingevulde aanvraag kan na het adviesgesprek eenvoudig naar AEGON worden doorgestuurd.

Productinformatie AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Type product

De AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering is een echte ondernemersverzekering. De verzekering kan optimaal worden afgestemd op de behoeften van de klant in de levensfase waarin de klant zelf of zijn bedrijf zit.

Unieke keuzemogelijkheid van de dekking

De AEGON AOV biedt 4 dekkingsvarianten. Elke opeenvolgende variant biedt een uitgebreidere dekking.

1. Periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid ten gevolge van ongevallen.

2. Periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid ten gevolge van ongevallen of ernstige aandoeningen.

3. Periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid ten gevolge van ongevallen en ziektes met uitsluiting van psychische aandoeningen.
4. Periodieke uitkering bij arbeidsongeschiktheid ten gevolge van ongevallen en ziektes inclusief psychische aandoeningen.

De kenmerken van de AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering


- Altijd beroepsdekking, ook op lange termijn.
- Bij arbeidsongeschiktheid bepaalt het
arbeidsongeschiktheidspercentage de uitkering, ongeacht het werkelijke inkomensverlies of het inkomen op het moment van arbeidsongeschiktheid.

- De premie is zoveel mogelijk afgestemd op de daadwerkelijke werkzaamheden die worden verricht.

- Gemakkelijk oversluiten van een elders lopende arbeidsongeschiktheidsverzekering met de overstapservice.
- De verzekering kan tijdens de looptijd aan veranderde omstandigheden worden aangepast.

- Aanvangskorting: In het eerste jaar 30%, het tweede jaar 20% en het derde jaar 10%.

Overige keuzemogelijkheden


- Verzekerd bedrag: Tot maximaal 80% van het gemiddeld inkomen met een maximum van EUR 125.000,-. Mogelijkheid tot indexering (3% of CBS-loonindex) en daarnaast het recht om het verzekerd bedrag eenmaal per drie jaar met maximaal 15% te verhogen.

- Eigen risicoperiode: Naar keuze:14, 30, 60, 90, 180 dagen, 1 jaar of 2 jaar.

- Eindleeftijd: Naar keuze: 50, 55, 57, 60, 62 of 65 jaar. Voor enkele beroepen geldt een afwijkende maximum eindleeftijd.
- Uitkeringsduur: 5 jaar,10 jaar, tot de eindleeftijd (50, 55, 57, 60, 62 of 65 jaar) of tot 65 jaar in geval van een lagere eindleeftijd. De eigen risicoperiode wordt altijd in mindering gebracht op de uitkeringsduur.

- Indexering van de uitkering: geen indexering of 3%.
- Ondergrens arbeidsongeschiktheid: Naar keuze: 25%, 50% of 80%.
- Tariefvorm: Standaardtarief (gelijkblijvend) of combitarief (leeftijdsafhankelijk).

Extra's


- Gratis Persoonlijke Advies- en Preventielijn
- Zwangerschapsuitkering voor vrouwelijke zelfstandigen bij variant 3 en 4

- Hulpverlening in het buitenland

- Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid
- Hulp en bijstand bij het behouden van werk en bij re-integratie
- Voorlopige dekking

- Overlijdensuitkering van 1 maandtermijn als er sprake is van een uitkering