Gemeente Winschoten


Burgemeester geeft startsein voor 'Oktobermaand Kindermaand'

Burgemeester P. van der Zaag heeft vanmorgen het startsein gegeven voor 'Oktobermaand Kindermaand' op de christelijke basisschool Maranatha. Tevens las hij het verhaal `De Rode Stip' voor over Okki en Dokki. Dit verhaal is geschreven door kinderboekenschrijver Chris Vegter.

Burgemeester gaat voorlezen uit kinderboek De Rode Stip Burgemeester Van der Zaag leest voor

Alle 37 burgemeesters in de provincies Groningen en Drenthe bezochten vandaag een basisschool om het officiële startsein te geven. De leerlingen kregen vanochtend een programmaboekje uitgereikt waarin alle activiteiten, die voor een deel (op zondag) gratis zijn, staan vermeld. Zo kunnen kinderen gratis naar een museum, een leuke theatervoorstelling, de bioscoop of naar een voorleesuur in de bibliotheek. De activiteiten zijn voor leerlingen van de basisschool. Vader, moeders, opa's en oma's kunnen mee naar de activiteiten.

Overhandiging programmaboekje Oktobermaand Kindermaand

Het totale programma wordt vandaag op de website www.kindermaand.nl gepubliceerd.

In 2002 kwam de provincie Drenthe met het idee om kinderen tussen de vier en twaalf jaar oud kennis te laten maken met alle leuke musea, theaters, muziekscholen, galerietjes en molens in Drenthe. De directeuren van de Drentse instellingen vonden dit een goed plan en bedachten dat ze de kinderen ook iets extra's moesten bieden, zoals een leuke workshop, een spannende rondleiding of een dans- of toneelvoorstelling. Zo is 'Oktobermaand Kindermaand' geboren en viert het alweer haar achtste verjaardag!

In 2008 is in Oost-Groningen 'Oktobermaand Kindermaand' van start gegaan. Dit jaar vindt de kindermaand plaats in de hele provincie Groningen. Genoeg te doen dus in oktober!