Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-09-2009

Drie vechtersbazen aangehouden na vechtpartij in uitgaanscentrum

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 04.15 uur op de Havermarkt twee mannen van 19 en 20 jaar uit een Breda en een 43-jarige
Dordrechtenaar aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij.

De agenten kregen een melding van en vechtpartij tussen twee groepen op de Havermarkt. Diverse eenheden gingen ter plaatse. Ter plaatse bleek er inderdaad een opstootje te zijn. De politie verrichte aanvankelijk twee arrestaties. Daarbij werden ze geholpen door een naar later bleek 43-jarige Dordrechtenaar. Getuigen verklaarden echter dat deze man zelf ook betrokken was geweest bij de vechtpartij. Een 19-jarige Bredanaar verklaarde door deze man mishandeld te zijn. Hij zou een kniestoot hebben gekregen in zijn gezicht. Hij had een bloedneus en een verwonding onder zijn linkeroog. De 43-jarige verdachte wenste alleen te verklaren dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. De 20-jarige verdachte vertelde dat hij met enkele vrienden was uitgeweest en dat zij voor een bar stonden. Er kwamen drie gasten op hen af die grove taal tegen hen uitsloegen. Tussen beiden ontstond een vechtpartij waarbij over en weer klappen werden uitgedeeld.

Dronken automobilist met drugs

BREDA: Agenten hebben vannacht omstreeks 01.30 uur op de Speelhuislaan een 38-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 390 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. In zijn kleding (in één van zijn sokken) had de man twee kleine verpakkingen met cocaïne. In de auto werd een zak hennep en een plak hasj en 6 XTC pillen aangetroffen. De man krijgt nu niet alleen een proces-verbaal voor rijden onder invloed maar ook voor drugsbezit.

Dronken bestuurder zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

ETTEN-LEUR: Een 40-jarige Bredanaar is dinsdagavond omstreeks 21.50 uur op het Lichttorenhoofd eveneens betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist was betrokken bij een verkeersongeval. Ter plaatse kwam hij op een smal gedeelte in aanrijding met de
aanhangwagen van een tegenligger. Hij blies 500 ugl. De man heeft bovendien geen rijbewijs.

Inbraak en brandstichting op bouwterrein

BREDA: Vanmorgen is aangifte gedaan van een inbraak en brandstichting op een door hekwerk afgezet bouwterrein aan het Hazepad. De uitvoerder deed de aangifte. Hij vertelde dat de schaftkeet in brand gestolen was. Uit een container was gereedschap gestolen. Het gaat onder meer om eden kruiwagen en een accuboormachine.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-09-2009 14:04 | © Regio Midden en West Brabant |