Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 23-09-2009

Ernstige brandwonden na relationele twist

TILBURG: Ambulance en politie werden dinsdagavond 22 september geroepen bij een ernstig gewonde vrouw. De 23-jarige vrouw lag in een woning (wijk De Reit) en had brandwonden opgelopen op haar
bovenlichaam en in haar gezicht. Ze was vermoedelijk overgoten met een pan heet water. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De exacte toedracht is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. De politie gaat er op dit moment van uit dat een relationeel conflict ten grondslag ligt aan deze zware mishandeling. De 28-jarige vriend van het slachtoffer is gearresteerd op verdenking van mogelijke
betrokkenheid bij de mishandeling. De politie is nog op zoek naar een andere vrouw die vermoedelijk ook een rol heeft gespeeld in de zaak. Voor de twee minderjarige kinderen (3 en 1 jaar) van het slachtoffer is Bureau Jeugdzorg ingeschakeld.

Arrestatie na het doen van een valse melding

TILBURG: In de nacht van dinsdag 22 september op woensdag 23 september meldde een 36-jarige Tilburger bij de 112-alarmcentrale dat hij zijn vrouw had gedood. Politieagenten gingen direct ter plaatse en stelden vast dat er niets aan de hand was. De echtgenote van de melder lag gewoon te slapen in bed. De man had rond 02.45 uur naar de politie gebeld omdat hij relatiebemiddeling wenste naar aanleiding van een ruzie tussen hem en zijn vrouw. Toen hij niet meteen zijn zin kreeg, belde hij even later de alarmcentrale met de mededeling dat hij zijn vrouw doodgeslagen had. De man werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt vanwege het doen van een valse alarmmelding. Later in de nacht is de verdachte weer op vrije voeten gesteld. De geluidsband van het telefoongesprek met de 112-centrale is veilig gesteld voor de
bewijsvoering.

Portemonnee afgepakt

TILBURG: Een 49-jarige Tilburger deed bij de politie aangifte van straatroof. Het delict vond plaats op woensdagmorgen 23 september rond 08.30 uur in de Rentmeesterstraat. Het slachtoffer zat op zijn fiets en werd van achter aangereden door een negroïde man. Hij kwam daardoor ten val. De dader hielp het slachtoffer met opstaan en deed vrijwel gelijktijdig een greep naar de portemonnee. De straatrover ging er vervolgens met de portemonnee vandoor. Gewaarschuwde agenten namen een aangifte op de van de gedupeerde Tilburger. Op basis daarvan wordt een nader onderzoek ingesteld.

Op dinsdag 22 september 2009 om 18.25 uur werd op Heuvel de handtas van een 31-jarige gestolen. De vrouw zat op een terras en had haar handtas een rugleuning van een stoel.
Een nog onbekende blanke (onverzorgde) man kwam naast haar zitten. In een onbewaakt ogenblik is de man er met de tas vandoor gegaan. In de zwarte laktas zaten haar portemonnee, een digitaal fototoestel, een witte trui en andere persoonlijke eigendommen.

Twee mannen opgepakt in gestolen auto

TILBURG: Agenten controleerden dinsdagavond 22 september om 21.40 uur de twee inzittenden van een personenauto aan de Karel Doormanlaan. De auto, een grijze VW Polo, bleek gestolen en stond landelijk
gesignaleerd in het opsporingsregister. Het voertuig was medio augustus gestolen in Breda. De twee mannen werden aangehouden en ingesloten. Nader onderzoek moet uitwijzen wat hun exacte rol is geweest bij de diefstal of heling van het voertuig. Het gaat om een 50-jarige man uit Tilburg en een 37-jarige man uit Oisterwijk. Beide verdachten trouwens ook verdovende middelen bij zich.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 23-09-2009 14:48 | © Regio Midden en West Brabant |