Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

EZ: Gemeenten kunnen bijdrage krijgen voor winkelstraatmanager

23/09/2009

Ondernemers in winkelgebieden met een criminaliteitsprobleem, kunnen baat hebben bij een winkelstraatmanager. Gemeenten kunnen een bijdrage van maximaal EUR 120.000 krijgen voor het inhuren van zo'n winkelstraatmanager.

De winkelstraatmanager zet zich in voor een goede lokale samenwerking tussen ondernemers onderling en tussen ondernemers en gemeente en politie. Resultaten van het Keurmerk Veilig Ondernemen en andere publiek-private samenwerking laten zien dat lokale samenwerking de veiligheid sterk kan verbeteren.

Belangrijkste voorwaarden voor het krijgen van een bijdrage zijn dat de winkelstraatmanager minimaal twee jaar wordt ingezet, de gemeente zelf minimaal 50% aan de totale kosten bijdraagt en dat er samen met de ondernemers een plan van aanpak is opgesteld. Locaties waar al een winkelstraatmanager is, komen niet voor een bijdrage in aanmerking.

Het ministerie van Economische Zaken stelt in totaal drie miljoen euro beschikbaar voor de inzet van winkelstraatmanagers. De volledige voorwaarden voor het krijgen van een bijdrage staan op http://www.ez.nl/Onderwerpen/Ruimte_voor_ondernemers/Veilig_ondernemen /
Veiligheid_kleine_bedrijven.

Voor meer informatie over kunt u contact opnemen met Jan van Egmond van het ministerie van Economische Zaken, telefoonnummer: 070- 379 66 98 of e-mail: j.vanegmond@minez.nl.