ABVAKABO FNV

`Carrièrevrouw beter in bed dan huisvrouw'

Het vooroordeel dat mannen afknappen op een succesvolle carrièrevrouw en het liefst een brave huismoeder thuis hebben zitten, wordt opnieuw tegengesproken. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen die hun mannetje staan juist populair zijn.

Succesvoller dan man
Maar liefst 90 procent van de ondervraagde mannen prefereert een carrièrevrouw. 86 procent zegt trots te zijn wanneer een vrouw in haar loopbaan succesvoller is dan de man in kwestie zelf.

83 procent van de vrouwen denkt dat mannen juist graag de kostwinner willen zijn. 90 procent van de vrouwen gelooft dat het de relatie zelfs in gevaar brengt als ze meer verdient dan haar partner.

Schamen
Driekwart van de vrouwen zou niet trouwen met een man, die een baan heeft met een lagere status als die van hen zelf. Zij vrezen dat hij zich daarvoor zou schamen.

Het best in bed
De mannen werd tot slot gevraagd wie zij denken dat het best is in bed: de carrièrevrouw of de huisvrouw? 95 procent antwoordde hierop de carrièrevrouw: `Ze zal opgetogen zijn over haar werk, en dat zal ook merkbaar zijn in de slaapkamer', aldus de Amerikaanse man.