Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 23 september 2009

* POLITIE STUIT OP HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM - De politie heeft een hennepkwekerij aangetroffen en laten ontmantelen.
Agenten kregen in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.00 uur een melding dat er een inbraak gaande zou zijn aan de Middenhagen. Daar aangekomen zagen zij dat aan de achterzijde van de woning een raam gebroken was. De agenten liepen naar binnen. Toen zij aankwamen op de bovenverdieping zagen zij daar een hennepplantage van 200 planten. De agenten belden het Hennepteam om de planten te vernietigen. Ook Eneco is gebeld. Uit onderzoek van Eneco bleek dat er diefstal van stroom heeft plaatsgevonden. Om deze reden heeft Eneco aangifte gedaan. De politie doet nader onderzoek. VERDACHTEN VAN SNORFIETSDIEFSTAL AANGEHOUDEN

Politieagenten van het district Feijenoord-Ridderster hielden in de nacht van dinsdag op woensdag twee jonge Rotterdammers aan. Een beveiliger betrapte hen eerder op de Montessoriweg op fietsendiefstal. Hij waarschuwde de politie en hield de jongens staande.
Rond half één is het tweetal (13, 17) aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau. De twee snorfietsen die zij bij zich hadden zijn, evenals een fiets, in beslag genomen voor onderzoek. Deze zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig.


* ZUS SLACHTOFFER ZORGT VOOR AANHOUDING STRAATROVERS

ROTTERDAM - De politie heeft, met hulp van oplettend publiek, twee straatrovers opgepakt.
Agenten kregen een melding dat er op het Generaal van der Heijdenplein een 20-jarige vrouw uit Rotterdam met geweld beroofd zou zijn van haar portemonnee. Toen de agenten bijna bij het plein arriveerden, stuurde de meldkamer hen door naar het Noordplein. Daar werden zij aangesproken door het publiek. Zij wezen twee mannen aan als de straatrovers. Toen de agenten naar het verhaal vroegen van de 20-jarige vrouw, vertelde zij dat ze met haar portemonnee in haar hand richting een supermarkt op de Herman Robberstraat liep, samen met haar 17-jarige zus. Toen renden twee mannen achterlangs en gristen ze de portemonnee uit de handen van de vrouw. De zus zette de achtervolging in. Deze daders gooiden daarop de portemonnee terug. De zus zag direct dat het geld er uitgehaald was. Daarom bleef ze achter de mannen aanrennen, tot ze door een van hen omver geduwd werd. Hij sloeg haar en bedreigde haar. Toen de mannen weer weg probeerden te rennen, konden de zus en oplettende omstanders de mannen staande houden. Die gaven het geld uiteindelijk terug. Agenten die dat moment arriveerden, hielden de 31- en 52-jarige man uit Rotterdam aan en brachten hen over naar een politiebureau. Daar zijn ze ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA INGOOIEN RUIT POLITIEBUREAU

VLAARDINGEN - Politieagenten hielden in de nacht van dinsdag op woensdag een man aan die verdacht wordt van het ingooien van de ruit van een politiebureau.
Rond tien uur meldde de man zich op het bureau. Hij wilde overnachten op het bureau. Toen bleek dat dit niet mogelijk was, liep hij weg. Later die avond vloog er een steen door de toegangsdeur van het politiebureau aan de Delftseveerweg. Getuigen gaven een dadersignalement dat overeen kwam met de man die eerder het politiebureau verlaten had.
Diezelfde nacht meldde de ouders van deze 38-jarige Vlaardinger zich telefonisch bij de politie. Hun zoon had zojuist de deur van hun woning ingetrapt. Agenten gingen direct naar de woning aan de Boerhavenstraat. Hier troffen ze de Vlaardinger aan. Op het moment dat zij hem aan wilden houden zei de verdachte onder andere dat hij de 'kankerkoppen van de agenten in zou slaan'. Vervolgens ging hij een van de agenten fysiek te lijf. Na een korte worsteling is de man met de politiebus naar een politiebureau gebracht. Hier is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* AGENTEN ARRESTEERT FIETSENDIEVEN
ROTTERDAM - Politieagenten hebben fietsendieven aangehouden aan de PC Hooftstraat in Capelle aan den IJssel.
In de nacht van zaterdag op zondag rond half drie kregen agenten een melding dat er rumoer zou zijn in achtertuinen en mannen die over schuttingen klommen. Toen de agenten aankwamen zagen zij direct twee mannen in de leeftijd van 17 en 19 jaar. Eén van deze mannen had handschoenen aan. De ander liet van schrik een fiets vallen bij het zien van de agenten. De beide mannen uit resp. Rotterdam en Capelle aan den IJssel werden aangehouden. Nog geen tien minuten later kwam een derde man aanfietsen en wilde er direct van door gaan bij het zien van de agenten. De agenten zijn er achter aangerend en hebben de derde man van 26 jaar uit Rotterdam gearresteerd. De mannen zijn ingesloten op een politiebureau.


* VUURWAPENBEZITTER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE

SIMONSHAVEN - De politie dinsdagavond een man aangehouden voor het bezit van een vuurwapen. Dinsdagvond rond kwart over tien kregen agenten een melding van een collega die vrij was. Deze collega vertelde dat hij had gezien dat er een groep op de Bernisse Spuidijk stond te vissen. De groep bestond uit vijf mannen en een vrouw, in leeftijden tussen de 17 en 34 jaar. Een van hen had met een voorwerp, dat leek op een vuurwapen, in de lucht geschoten. Agenten gingen naar de groep toe, hielden hen aan fouilleerden hen. Bij een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd een alarmpistool aangetroffen. Die is in beslag genomen. Op een politiebureau in de buurt zijn de andere vijf personen, uit Spijkenisse, Rotterdam en Mazeikiai (Litouwen), na voorgeleiding vrijgelaten. De 22-jarige man waarbij het alarmpistool was aangetroffen is aangehouden en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.