Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-09-2009

29-JARIGE MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

DORDRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag 22 september een 29-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden voor huiselijk geweld. De man had even daarvoor zijn vriendin geslagen en met de dood bedreigd. Het incident vond plaats in een woning aan de Adelaarstraat. De 36-jarige vriendin van de verdachte heeft aangifte gedaan. De man is inverzekering gesteld.

TWEETAL GESNAPT TIJDENS PROLETARISCH WINKELEN

DORDRECHT Een beveiligingmedewerker van een groot warenhuis aan de Voorstraat kon dinsdagmiddag 22 september een tweetal bezoekers aanhouden. Het tweetal had even daarvoor voor 400 Euro aan kleding in geprepareerde tassen gestopt en was daarmee de winkel uitgelopen zonder af te rekenen. De beveiliger had hen al in de gaten waarna de aanhouding plaats vond en het tweetal, een 21-jarige inwoonster van Spijkenisse en een 24-jarige inwoner van Rotterdam, kon worden overgedragen aan de politie.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR VERNIELING VAN AUTOSPIEGELS

DORDRECHT Een 17-jarige inwoner van Dordrecht is aangehouden voor het vernielen van autospiegels. Een getuige hoorde in de nacht van dinsdag op woensdag 23 september een vreemd geluid en zag dat een man op een fiets tegen verschillende autospiegels aansloeg. Negen autos die geparkeerd stonden op de Riouwstraat raakte hierdoor beschadigd. Nadat de getuige een goed signalement aan de politie had doorgegeven kon die de verdachte even later in de kraag vatten. Hij is aangehouden een meegenomen naar het bureau. De eigenaren van de betrokken autos kunnen aangifte doen op het politiebureau.

INBRAAK OP SCHOOL

DORDRECHT Op een school aan de Maria Montessorilaan is de in de nacht van dinsdag op woensdag 23 september ingebroken. De daders konden binnenkomen door een raam te forceren. Drie computers en schermen werden buitgemaakt.