Dienstenbond CNV

Nieuws

23 september 2009

Payrollers: Nieuwe VPO-cao belangrijke stap vooruit

In de nieuwe cao voor payrollers is geregeld dat de belangrijkste arbeidsvoorwaarden zoals loon, verlof en toeslagen vrijwel naadloos aansluiten bij de arbeidsvoorwaarden die gelden voor reguliere arbeidskrachten. "Wij willen dat voor werknemers die via een payroller werken hetzelfde geldt als voor andere werknemers. Dus geen verschillen in arbeidsvoorwaarden. Deze cao is wat dat betreft een belangrijke stap vooruit" aldus Marcel Nuyten van FNV Bondgenoten.

mvgr

EgbertDe VPO-cao voor payrollers is vernieuwd en verlengd tot 1 januari 2011. De oude cao was beëindigd per 1 juli j.l.

Verder kunnen payrollers zich op vrijwillige basis aansluiten bij pensioenfondsen in bedrijfstakken die dat hebben geregeld. Voorbeelden zijn Zorg en Welzijn, Horeca en Detailhandel. Vakbonden streven er naar dat aansluiting bij Bedrijfstakpensioenfondsen verplicht wordt. "Ook op het gebied van pensioenen willen wij geen verschillen tussen werknemers die via een payroller werken en andere werknemers" aldus Roderik Mol van CNV Dienstenbond.

Een belangrijk discussiepunt tussen payrollers en vakbonden is de mate van flexibiliteit in de VPO- of Payroll-cao. "Die vinden wij nu nog te groot in vergelijking met andere cao's. Als payrollers als volwaardige werkgevers geaccepteerd willen worden en de Payroll-cao stand wil houden, dan moet dit anders" aldus Mol en Nuyten.

voor meer informatie
Marcel Nuyten 0651255993
Roderik Mol 0620471890