Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Beperkt metroverkeer

21-september-2009

Op en bij Station Zuid vinden uitgebreide werkzaamheden plaats voor de Noord/Zuidlijn.

Het station kan hierdoor maar beperkt gebruikt worden. In de zomerperiode, van maandag 6 juli tot en met zondag 23 augustus, rijdt


* metro 50 alleen tussen Isolatorweg - Zuid
* metro 51 niet

Hoe reis ik dan?
Met de NS trein en op de trajecten:

* Station Zuid - Station RAI - Station Duivendrecht - Station Bijlmer ArenA

* Station Zuid - Station RAI - Station Duivendrecht - Station Diemen Zuid

Uw vervoerbewijs dat normaal geldig is in de metro op deze trajecten, is in deze periode geldig op de treinen in beide richtingen tussen deze stations. Uw GVB abonnement op een OV-chipkaart is alleen geldig in combinatie met de bijbehorende zichtcoupon. Bij saldoreizen op een OV-chipkaart of het gebruik van OV-chip 1-uurs- of 2x1-uurskaarten toont u deze aan de NS conducteur.

Pendelbus 55: Amstelveen Westwijk - Station Zuid v.v. Tussen Amstelveen Westwijk en Station Zuid rijdt pendelbus 55 overdag elke 10 minuten, 's avonds en in het weekend elk kwartier. De halte Gas & Water is het centrale overstappunt. Voor de haltes in Amstelveen Noord en Buitenveldert kunt u hier overstappen op tram 5 bij de nabij gelegen halte Binnenhof. Net als bus 175 stopt ook bus 300, de Zuidtangent, tijdens de hele periode bij Gas & Water voor een snelle verbinding met de Bijlmer ArenA omgeving en Amsterdam Zuidoost. Houdt u er rekening mee dat uw GVB vervoerbewijs niet geldig is op bus 175 en 300.

Pendelbus 58: Duivendrecht - Overamstel v.v.
Metrostation Overamstel is het enige station waar na het wegvallen van metro 50 en metro 51 geen openbaar vervoer meer komt. Daarom rijdt de hele dag, elke 15 minuten een pendelbusje vanaf Station Duivendrecht naar Overamstel en terug. De route vindt u op de plattegrond met het aangepaste metronet.

Hoe kom ik van het ene station naar het andere? Klik hier voor het overzicht met reisadviezen om van het ene metrostation naar het andere te reizen.