ABVAKABO FNV

Medewerkers UMC kiezen massaal voor 65

Afgelopen dinsdag zijn de Organisers samen met Mariska Exalto, Kitty van den Hoven, Jack de Vlieger, Sander Wesdorp en Gijsbert Boggia het UMC Utrecht in getrokken om aandacht te vragen voor de kabinetsplannen om de AOW-leeftijd te verhogen en om onze standpunten kenbaar te maken. De actie was een succes. In de ochtend uren zijn we langs de afdelingen gegaan om met zorgwerkers in gesprek te gaan. Het merendeel van de mensen geeft duidelijk aan dat 65 ook echt 65 moet blijven. Deze mening wordt nog eens versterkt tijdens de lunchpauze. Bij het verlaten van het bedrijfsrestaurant konden medewerkers aangeven of zij tot hun 65ste of tot hun 67ste willen doorwerken. Dit deden zij door door een poortje heen te lopen.
image

De overgrote meerderheid liep door de poort "AOW 65" Het is dus duidelijk dat de meerderheid vindt dat de pensioengerechtigde leeftijd op 65 moet blijven. Voor degenen die door de "AOW 67" poort liepen was er informatie over de 11 misverstanden rondom de verhoging van de AOW. De mensen stonden hier erg open voor en een aantal gaf aan hun standpunt te heroverwegen. Verder was het opvallend dat jongeren er niet over nadenken wat de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd voor gevolgen voor hun heeft. Juist door deze actie hebben de jongeren op UMC dit nu wel gedaan! Ook zijn kozen massaal voor 65 jaar.

Er zijn ruim 200 steunkaarten ingevuld en 35 mensen hebben aangegeven meer informatie over ABVAKABO FNV te willen ontvangen. Al met al is de actie erg positief ontvangen, er zijn zelfs mensen die willen mee werken aan vervolgacties! Een goede opwarmer voor 7 oktober! 23-09-2009 | Meer over: aow