Coventry lanceert een servicedienst van de hoogste rang: Montgomery Portfolio Services 23/09/2009 18:58

PR Newswire

FORT WASHINGTON, Pennsylvania, September 23 /PRNewswire/ --
Coventry heeft vandaag de lancering bekendgemaakt van Montgomery Portfolio Services waardoor het institutionele eigenaren voorziet van portfolio's met betrekking tot hoge levensverwachtingen en van toegang tot het meest toonaangevende serviceplatform in de sector.

Als aangesloten maatschappij van Coventry First beschikt Montgomery over een globale aanwezigheid en een lange geschiedenis van uitmuntende service aan de grootste verzekeringsmaatschappijen, investeringsbanken, hedgefondsen en andere bedrijven actief op de kapitaalmarkten.

"Montgomery is een nieuw bedrijf met een lange geschiedenis," vertelt Alan Buerger, algemeen directeur van Coventry. "De groei van de secundaire markt voor levensverzekeringen heeft geleid tot een vraag naar ervaren aanbieders van activa met betrekking tot hoge levensverwachtingen. Al meer dan 30 jaar heeft ons team enkele van de grootste pakketten in de sector aangeboden wat betreft levensverzekeringen voor hooggeplaatste werknemers, lijfrente, life settlements en levensgerelateerde securitisaties. Deze expertise vertaalt zich rechtstreeks in een betere efficiëntie, veiligheid en waarde."

Montgomery voorziet instellingen van toegang tot het meest toonaangevende serviceplatform van de secundaire markt dat de hoogste score (1) heeft gekregen van Standard & Poor. Gedurende meer dan drie decennia heeft het team van Montgomery meer dan 80000 polissen verkocht die samen een nominale waarde hebben van meer dan van 40 miljard USD.

Dit nieuwe bedrijf biedt een volledig pakket van portefeuillebeheer aan waaronder het beheer van verzekeringspremies, verzekerde tracking en controle, betalings- en berekeningsagent, claimverwerking,
portfolio-optimalisatie, beheer van leningen, en het opnieuw verhandelen van polissen en portfolio's. "Ons platform stelt instellingen in staat om alle serviceactiviteiten onder één dak samen te brengen waardoor de allerbeste efficiëntie- en kwaliteitscontrole geleverd kan worden," vertelt dhr. Buerger.

Volgens dhr. Buerger biedt Montgomery aan instellingen een
concurrentievoordeel door haar ongeëvenaarde kennis van het
verzekeringsontwerp. Montgomery's team bestaat uit leidinggevend personeel uit de levensverzekeringssector, waaronder verschillende senior-level actuarissen die een diepgaande ervaring hebben met de ontwikkeling van levensverzekeringsproducten voor de grootste afnemers. Deze kennis, in combinatie met de uitgebreide service-ervaring met duizenden verzekeringsproducten, vergroot Montgomery's unieke bekwaamheid om de waarde te verhogen wat betreft zowel polissen als portfolio's.

"Een centraal onderdeel van ons programma zijn onze eigen
softwaresystemen voor financiële analyse die ons in staat stellen om de stroom van verzekeringspremies en de poliskenmerken te optimaliseren om zo de algemene opbrengst te vergroten," vertelt dhr. Buerger. "We bepalen op een routineuze wijze de prestatie van elke portfolio om de onderliggende polisopties en poliskosten nauwkeurig vast te leggen en we werken nauw samen met klanten om een op maat gemaakt beheerplan te ontwikkelen dat voldoet aan hun individuele behoeften."

Over Coventry
Coventry creëerde de secundaire markt voor levensverzekeringen in de Verenigde Staten. Door het op unieke wijze samenbrengen van de verzekerings- en de kapitaalmarkt werd het bedrijf de pionier inzake life settlements en opende het een nieuwe klasse van activa met betrekking tot hoge levensverwachtingen voor institutionele investeerders over de hele wereld. Momenteel is Coventry actief in de globale financiële dienstensector en leidt het de ontwikkeling van een sterke markt op het vlak hoge
levensverwachtingen. Coventry is gevestigd in Philadelphia en heeft kantoren in Londen en Hongkong.

(1) 2004, herbevestigd 2006.

Mediacontact

Stuart Wood
Directeur Communicatie

+1-215-836-8314
swood@coventry.com
Stuart Wood, Directeur Communicatie bij Coventry, +1-215-836-8314, swood@coventry.com






-