Universiteit Maastricht

Trefwoorden: Autonomie, menselijke ontwikkeling, projectevaluatie, managementpraktijken
Promotie Mw. Mirtha R. Muniz Castillo
in de Faculty of Humanities and Sciences.

Promotor: prof. dr. C.R.J. de Neubourg; co-promotores: Prof. dr. D.R. Gasper, ISS Den Haag; prof. dr. J.M. Bilson, George Washington University. Titel: "Human Development and Autonomy in Project AID: Experiences from Four Bilateral Projects in Nicaragua and El Salvador".
Woensdag 23 september 2009, 14.00 uur

Dit proefschrift onderzoekt hoe projecten met buitenlandse steun de autonomie van individuen in gemeenschappen kunnen ondersteunen. Het onderzoek richt zich op vier infrastructuurprojecten ondersteund door Luxemburg in Nicaragua en El Salvador (1999-2005). In het proefschrift worden drie hoofddoelen bereikt. Op de eerste plaats ontwikkelt het een conceptmodel voor autonomie, gebaseerd op de aanpak in het paradigma van menselijke ontwikkeling en multidisciplinaire studies, en verrijkt met de ervaringen van de plaatselijke bewoners. Op de tweede plaats biedt het een analytisch kader voor het evalueren van de effecten van het project op individuele autonomie, gezien vanuit de praktijken, doelstellingen, motivaties en waarden van projectdeelnemers. En op de derde plaats wordt in het onderzoek dat kader ingezet en getest om de vier projecten te bestuderen.

Annelotte Huiskes en Caroline Roulaux
Press Officers
Marketing and Communication Department
pers@maastrichtuniversity.nl www.maastrichtuniversity.nl

Bonnefantenstraat 2, 6211 KL Maastricht
P.O. Box 616, 6200 MD Maastricht, The Netherlands
T 043 3885230 F 043-3885225

Note: the email addresses have changed!

De academische zittingen van de Universiteit Maastricht vinden plaats in de Aula, Minderbroedersberg 4-6. Klik hier voor een routebeschrijving.