Ingezonden persbericht



---




Persbericht

Vijf finalisten Meest Gastvrije Stad 2009 bekend.

LEIDERDORP, 16 september 2009 - De vijf finalisten van het onderzoek Meest Gastvrije Stad van Nederland zijn bekend gemaakt. De vijf steden zijn Breda, 's-Hertogenbosch, Enschede, Haarlem en Maastricht.

Bij één van deze vijf steden wordt woensdag 23 september bekend gemaakt wie zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Direct na de bekendmaking om 14.00 uur zal het onderzoek opvraagbaar zijn via www.spronsen.com. In het onderzoek is aangegeven hoe iedere stad scoort op de verschillende onderdelen.

Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de Nederlandse bezoeker, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft 'Vriendelijkheid & Veiligheid', 'Bereikbaarheid & Informatie', 'Stad & Architectuur' en 'Horeca & Vrije tijd' onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van de stad te beoordelen.

Einde persbericht