Gemeente Tilburg

Nummer
2009359CS
Datum
18 september 2009

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding

Zilveren legpenning (groot formaat) van de gemeente Tilburg voor de heer M.A.M. (Mike) Leers bij zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van de CZ Groep te Tilburg

E M B A R G O TOT WOENSDAG 23 SEPTEMBER 2009 15.30 UUR. Naam M.A.M. (Mike) Leers (59)
soort onderscheiding zilveren legpenning (groot formaat) van de gemeente Tilburg
uitreiking door drs. G.H.E. Mevis, als loco-burgemeester van Tilburg plaats/ tijd bij gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van de CZ Groep te Tilburg tijdens een afscheidsbijeenkomst op woensdag 23 september van 14.30 tot 17.00 uur in het tuinpaviljoen van CZ, Ringbaan West 236 te Tilburg.

Bijzonderheden:
Maar liefst 35 jaar heeft Mike Leers zich volledig ingezet voor de CZ Groep te Tilburg. In 1975 begon hij als stafmedewerker, in 1985 werd hij directeur en sinds 1993 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur.
Anno 2009 heeft CZ een omzet van ruim 10 miljard euro per jaar en is daarmee de derde zorgverzekeraar van Nederland. Er zijn 3,3 miljoen verzekerden, 5 zorgkantoren en 2800 fte's. Het hoofdkantoor staat in Tilburg, er zijn kantoren in Breda, Goes, Den Haag en Sittard. Door de enorme uitbreiding en groei van de organisatie is CZ een belangrijke werkgever in Tilburg.
Ook voor de Tilburgse samenleving heeft CZ grote betekenis, met name voor betaald voetbal organisatie Willem II, het Kunstcluster te Tilburg, de Stichting KoBra (Kunst & Onderneming Brabant), het Audax Textielmuseum en de Stichting Tilburg 2009. De heer Leers is lid van het Tilburgs Dienstverleners Initiatief en van het Stichtingsbestuur van de Universiteit van Tilburg.
Met de gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur tot uiting gebracht voor zijn langdurige betrokkenheid en inspanningen.