Gemeente Heerhugowaard


Symposium Klimaatbestendig Ontwikkelen

Uitnodiging



Stad van de Zon

Sinds 1992 werkt Gemeente Heerhugowaard aan de grootste emissieneutrale woonwijk ter wereld: Stad van de Zon. Met zeer grote trots kan ik u vertellen dat we in onze opzet zijn geslaagd! 2,45 MW aan zonnepanelen, 3 geplande windmolens en een groot recreatiegebied met een natuurlijke waterfiltering door een stromingslabyrint.

Op 23 september vieren wij dit heuglijke feit met een symposium Klimaatbestendig Ontwikkelen. Wij hebben gekozen voor een symposium met daaraan gekoppeld een state-of-the-art exhibiton. Het traject dat wij hebben doorlopen, heeft een grote hoeveelheid kennis heeft gegenereerd, die wij graag met u willen delen. Op het symposium zullen toonaangevende sprekers, zoals minister J. Cramer en stedenbouwkundige A. Bhalotra het belang van een duurzame woonwijk als Stad van de Zon over het voetlicht brengen.

Gemeente Heerhugowaard heeft dit ambitieuze project vanzelfsprekend niet alleen gerealiseerd. Het is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onze partners Bouwfonds Ontwikkeling, Hallokaties C.V., Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier , Nuon, Provincie Noord-Holland en woningcorporatie Woonwaard Noord-Kennemerland.

Voor het dagprogramma met de sprekers klikt u hier.
Zie het origineel

Heeft u belangstelling om als exposant deel te nemen aan de Expo, klik dan hier.

banner Stad van de Zon 23 september 2009