Grootste 3d streetpainting ter wereld


Mega 3D zet Europaplein Rijssen op wereldkaart

RIJSSEN, 20090922 -- Van 23 t/m 26 september a.s. wordt er op het Europaplein in het Overijsselse Rijssen gewerkt aan de grootste 3D Streetpainting ter Wereld. Initiatiefnemers zijn Planet Streetpainting, AJ Events en de Gemeente Rijssen-Holten. Het evenement zal zijn afronding krijgen tijdens de Manifestatie Kleurrijk Rijssen 2009. De Mega 3D wordt minstens tweemaal zo groot als de grootste 3D streetpainting van dit moment, die 280 m2 telt. Zaterdagmiddag 26 september wordt ter afsluiting door een notaris de definitieve omvang van dit grootste 3D straatschilderij formeel vastgesteld.

Zes professionele streetpainters - vier uit Nederland, twee uit Duitsland - zullen er ruim drie dagen voltijds mee bezig zijn. Op 23 en 24 september worden de contouren aangebracht, waarna in de twee volgende dagen de driedimensionale straattekening zal worden voltooid.

Iedereen kan het gehele creatieproces van begin tot eind bijwonen op locatie. Op zaterdag wordt het stadhuis voor het publiek opengesteld voor een optimaal zicht van boven. Maar ook via een webcast is het gehele project live te zien op het internet. Zaterdagmiddag 26 september wordt ter afsluiting door een notaris de definitieve omvang van dit grootste 3D straatschilderij formeel vastgesteld.

Speciaal voor dit project wordt op woensdag 23 september een website gelanceerd. Via een button op de website wordt men direct verbonden met de livestream en kan men alle andere wetenswaardigheden vernemen m.b.t. deze unieke wereldrecordpoging.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van o.a. Verfmolen De Kat, De Markt en Ondernemersvereniging HABI.

www.mega3d.nl
www.worldslargest3d.nl