Nieuw koffietafelboek groot succes bij hedendaagse vrouw


"Empowered Woman" blijkt gat in de markt

HOORN, 20090923 -- Het koffietafelboek "Empowered Woman" is op 19 september j.l. gepresenteerd aan het grote publiek in de Oosterkerk te Hoorn en blijkt een gat in de markt te zijn. Binnen 3 dagen zijn er reeds 1500 exemplaren verkocht. "Empowered Woman" is een koffietafelboek speciaal gemaakt ter gelegenheid van de opening van een nieuw bedrijf: Eve & Lilith. Dit boek bevat prachtige kunstfoto's van hedendaagse vrouwen in hun kwetsbaarheid en kracht gefotografeerd door Duco de Vries (o.a. bekend van Bikers in Holland).

Tevens delen de vrouwen, dertigers en veertigers, openhartig en op diepgaande wijze hun ervaringen en inzichten over thema´s als familie, vriendschap, relaties, werk, moederschap en spiritualiteit. Zij vertellen over hun ambities en hun dromen, maar ook over hun problemen en twijfels. Hoewel de (levens-)verhalen allemaal uniek zijn, is de overeenkomst dat de geïnterviewde vrouwen stuk voor stuk heel bewust in het leven staan.
Vaak kwam die bewustwording na een ingrijpende gebeurtenis of een moeilijke periode: het verlies van een geliefde, ernstig ziek zijn, relaties die worden verbroken, het verwerken van een traumatische jeugd. Maar ook andere factoren spelen een rol - kiezen voor kinderen of een carrière, volwassen worden, het belang van vriendschappen en relaties. Welke keuzes maakten de verschillende vrouwen, en hoe kwamen ze tot hun inzichten? "Empowered Woman" is een bron van inspiratie voor vrouwen en maakt mannen deelgenoot van de belevingswereld van vrouwen.

Eve and Lilith is een initiatief van Eveline-Carolina van Straten die vanuit haar privé en zakelijke leven nauwe verbinding voelde met het Eve & Lilith dilemma en zich afvroeg of ze haar ervaringen kan gebruiken bij het begeleiden van vrouwen door dit proces. Een proces dat uiteindelijk moet leiden tot acceptatie van je eigen keuze. Daarvoor heeft zij samen met Eddie van der Wereld (internationaal toptrainer en auteur van o.a. Laten we WEL-zijn) een trainingsprogramma ontworpen dat vrouwen die met genoemde keuzestress kampen, oefent en stimuleert om te gaan met gevoelens waar deze stress mee gepaard gaat. Tevens hebben ze een omgeving gecreëerd waarbinnen de vrouwen zich veilig voelen om deze gevoelens te delen, maar ook na verloop van tijd op kunnen terugvallen.

Het koffietafelboek Empowered Woman is sinds 19 september te koop in de reguliere boekwinkels en via de website, tevens kunnen vrouwen zich via www.eveandlilith.nl inschrijven voor lezingen, workshops en trainingen.