Musicalsterren Dominique en Martin worden moeder van armste kinderen


Sterren zetten zich samen met ChildsLife in voor armoedebestrijding Afrikaanse kinderen

HAARLEM, 20090923 -- De musicalsterren Dominique van Vliet en Martin van Bentem krijgen samen kinderen. Hoewel Dominique al moeder is van twee kinderen en gelukkig getrouwd is, heeft zij besloten nog eens moeder te willen worden. Samen met zanger en danser Martin van Bentem verwacht zij binnenkort haar eerste kinderen.

"We zijn ons rotgeschrokken, maar ook ongelooflijk blij", zeggen Dominique en Martin, daarmee doelend op het feit dat zij samen moeder worden. "Het is ongelooflijk, maar wij krijgen er in één klap 16.000 kinderen bij", vertellen de aanstaande ouders trots. "Kinderen waarvoor wij echt iets kunnen betekenen nu hun eigen moeder niet meer in staat is voor hen te zorgen."

Dominique van Vliet en Martin van Bentem hadden aanvankelijk helemaal niet het plan om moeder te worden, totdat zij in Kibera kwamen. Daar zagen zij met eigen ogen hoe duizenden kinderen vanuit hun golfplaten huisje op de heuvels rond Nairobi alleen maar konden toezien hoe de rijke Keniaase hoofdstad almaar verder groeit, terwijl hun bestaan alleen maar verder achteruit gaat.
De meeste kinderen in Kibera, de grootste krottenwijk van Afrika met meer dan een miljoen inwoners, zijn overgeleverd aan het leven in de nauwe straatjes. Ze hebben nauwelijks iets te eten, ze kunnen niet naar school en dreigen in de prostitutie te belanden. Met alle gevolgen van dien, want de helft van alle inwoners van Kibera is besmet met het HIV-virus.

"Dit moet nu echt stoppen", zegt Martin. "Daarom hebben Dominique en ik besloten ons over die kinderen te ontfermen. Samen met ChildsLife, een Nederlandse organisatie die wereldwijd kinderen voorziet van primaire zorg als voeding, gezondheid en onderwijs, zetten de musicalsterren zich in voor de bestrijding van kinderarmoede.

Op zaterdag 26 september om 13.00 uur zullen zij op het Museumplein in Amsterdam aandacht vragen voor hun kinderen. Met duizenden portretfoto's roepen zij iedereen op om moeder te worden van de armste kinderen in de wereld. Samen met Dominique en Martin kunnen bezoekers een portretfoto van een kind plaatsen. Als alle foto's geplaatst zijn vormen zij tezamen een groot sleutelgat. "Een mooi symbool om te laten zien dat wij samen de sleutel zijn tot de oplossing van onnodig kinderleed. Want in deze moderne wereld hoeft geen enkel kind zonder moederliefde op te groeien", aldus de gevierde sterren Dominique en Martin.





Ingezonden persbericht