Via SMS op de hoogte blijven van een weblog


ROTTERDAM, 20090923 -- Webloggers in Nederland kunnen vanaf nu gratis van hun weblog een SMS-dienst maken via smsfeed.nl. Zo kunnen bezoekers van de weblog via SMS op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes zonder de site zelf te bezoeken.

RSS

Hoewel RSS technologie het nu al mogelijk maakt om op de hoogte te blijven van websites zonder de website zelf te bezoeken, is de drempel om RSS te gebruiken erg hoog: 70% van de Nederlandse internetters weet niet wat RSS inhoudt en/of doet. RSS dient hiernaast in een speciaal geschikt RSS programma gebruikt te worden om de laatste berichten te kunnen ontvangen.

SMS

Smsfeed.nl haalt de laatste berichten van de website op via RSS en stuurt deze vervolgens door via SMS. De dienst ondersteunt ruim een miljoen Nederlandse RSS feeds die direct te gebruiken zijn als SMS-dienst. Het aanmaken van een SMS-dienst is voor de weblogger kosteloos, maar de ontvanger betaalt 25 cent per ontvangen bericht.

De aangemaakte SMS-dienst kan met een enkele SMS geactiveerd worden door elke mobiele telefoon bezitter in Nederland. Doordat SMS-diensten bekend zijn bij het publiek en het gebruik ervan eenvoudig is neemt hierbij de kans toe dat bezoekers op de hoogte gehouden willen worden van de weblog. De dienst is overigens niet alleen bestemd voor weblogs: elke website met een RSS feed kan een SMS dienst aanmaken.

WordPress

Er is ook een plugin beschikbaar voor het populaire weblog platform WordPress. Webloggers kunnen deze handige plugin downloaden op smsfeed.nl waarmee de SMS-dienst moeiteloos geïntegreerd kan worden in de weblog.

SmsFeed.nl is ontwikkeld door At Rotterdam, een beginnend Rotterdams webdesign bureau, dat zich voornamelijk richt op het ontwikkelen van innovatieve webapplicaties. Smsfeed.nl is hiervan het eerste concept.