Zelhemse bakker Henry Scholten beste met gevulde speculaas


ZELHEM, 20090923 -- Brood- en Banketbakkerij Henry Scholten uit Zelhem is afgelopen week als beste uit de bus gekomen tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uit het zuiden en oosten van het land in de categorie gevulde speculaas. In de Beekse Bergen in Hilvarenbeek werden van zo'n 80 ambachtelijke bakkers producten gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel.

Zij waren unaniem lovend over de smaak van het Roomboter Speculaas Gevulde Speculaas van brood- en banketbakkerij Scholten. Naast smaak werd er door de vakjury gekeken naar vorm, model, kleur, bakaard, brosheid en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak punten als uiterlijk, verpakking, uitstraling en de verkoopprijs mee. Samen kwamen ze daarbij op de hoogste score voor gevuld speculaas van de Zelhemse bakker.

Met duidelijke trots en een brede glimlach werden de bokaal en het juryrapport door Henry en Sandra Scholten in ontvangst genomen. Sandra, al jaren het gezicht van de winkel aan de Smidsstraat, reageerde verheugd: `We hebben de sfeer in de winkel net veranderd naar herfst en daarbij neemt speculaas natuurlijk al een prominente plaats in. Het juryrapport zetten we erbij. Iedere klant mag weten dat wij het beste speculaas van Zuid en Oost Nederland verkopen!'

Henry staat te stralen. Hij en zijn team zijn verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor het gevulde speculaas dat ter keuring werd aangeboden. Hij reageert: `Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun beste beentje voorzetten om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen.'

`Ik maakte me niet zo'n zorgen over die consumentenjury', zegt Sandra, `als ze maar leken op de klanten bij ons in de winkels. Die gaan altijd met een zeer tevreden gevoel en een tas vol lekkers de winkel weer uit!'.





Ingezonden persbericht