Bieretiket Kachel van brouwerij De Gulzige Gans mooiste van 2009


LEIDERDORP, 20090923 -- Brouwerij De Gulzige Gans wint met het etiket KACHEL de strijd om het mooiste bieretiket van Nederland in 2009. Op zaterdag 19 september jl. werd het etiket KACHEL van brouwerij De Gulzige Gans uit Coevorden uitgeroepen tot het mooiste bieretiket van het jaar.

De wedstrijd was, net als in 2008, uitgeschreven door de Nederlandse Vereniging van Brouwerij Artikelen Verzamelaars BAV. Zo'n 40 Nederlandse brouwerijen hadden eerder dit jaar een etiket ingezonden. Tijdens de ruilbeurs van BAV in het voorjaar konden de bezoekers uit de ingezonden etiketten een keuze maken. Hieruit kwam een top 10 naar voren.

Uit de genomineerde etiketten heeft de jury, bestaande uit Jeroen Carol-Visser (PINT), Jaap Hulshof (Grolsch), Cor Hooymaayers (Alliantie van Biertapperijen) en Marc Obry (Luxemburgse Verzamelaarsvereniging) afgelopen zaterdag dus het etiket KACHEL tot het mooiste etiket gekozen.

Hierbij heeft de jury op de volgende punten gelet:
- de informatie op het etiket
- de eerste indruk
- de uitstraling
- de originaliteit

Op de 2e plaats is geëindigd het etiket Mommeriete Blond van brouwerij Mommeriete uit Gramsbergen. De 3e plaats werd ingenomen door Jabeeks Blond van Dorpsbrouwerij De Maar uit Jabeek.





Ingezonden persbericht