Oogheelkunde Westfriesgasthuis negende partner Oogzorgnetwerk


Hoorn, 20090923 -- De vakgroep oogheelkunde van het Westfriesgasthuis is op woensdag 16 september toegetreden tot Het Oogzorgnetwerk. Het ziekenhuis en de oogartsen zien dit als een belangrijke stap om de continuïteit van kwalitatief hoogstaande oogheelkundige zorg in de regio te waarborgen.

Het aantrekken van nieuwe oogartsen voor het Westfriesgasthuis heeft prioriteit. `Wij verwachten door deze toetreding nieuwe oogartsen aan ons te kunnen binden en de patiënten excellente zorg te kunnen bieden.", aldus Hugo Keuzekamp, lid Raad van Bestuur van het Westfriesgasthuis. Het Oogzorgnetwerk biedt betrouwbare concepten om de organisatie van oogheelkundige zorg te verbeteren, om zo de patiënten nog beter en sneller te kunnen helpen. Uitgangspunt hierbij is `zorg dichtbij als het kan, in het ziekenhuis als het moet'.
Met oogartsen van negen ziekenhuizen en de locale zorgaanbieders werkt Het Oogzorgnetwerk aan de verbetering van de kwaliteit van de oogzorg in Nederland. Met de toetreding van het Hoornse ziekenhuis breidt Het Oogzorgnetwerk uit naar Noord-Nederland. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Oogarts Nynke Klaassen is zeer verheugd over de aansluiting bij Het Oogzorgnetwerk: "We streven naar kwaliteit en innovatie in onze zorgverlening. Het Oogzorgnetwerk werkt met beproefde concepten, goede behandelprogramma's waardoor de kwaliteit verder verbetert en de wachttijden worden verkort. Aansluiting zorgt ook voor een uitwisseling van de zeer specifieke kennis en kunde rondom oogzorg. Kortom, vele aspecten die de patiëntenzorg geheel ten goede komen."

Het Oogziekenhuis Rotterdam reageert als initiatiefnemer van Het Oogzorgnetwerk verheugd op de toetreding van deze nieuwe partner. "Als zorgonderneming van het jaar 2008 zijn we trots op de uitbreiding van ons netwerk met de afdeling oogheelkunde van het Westfriesgasthuis", aldus Kees Sol, lid van de Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam.





Ingezonden persbericht