Gemeente Oirschot

Gescheiden inzameling plastic verpakkingsmateriaal

Afgelopen weken hebben wij u geïnformeerd over de landelijke campagne Plastic Heroes. Deze campagne informeert de burgers over het apart inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. Vanaf 1 januari 2010 zijn gemeenten verplicht om kunststof verpakkingen apart in te zamelen.

Vorige week heeft u per post een informatiepakket hierover ontvangen met:

* een inzamelkalender, waarop u kunt zien op welke dag de afvalzakken in uw straat worden opgehaald;

* een folder, waarin onder andere staat wat wel en wat niet bij het plastic afval hoort;

* 12 inzamelzakken om het plastic in te verzamelen. U mag ook alleen deze zakken aan de straat zetten.Â

Â

Informatiepakket gemist? U kunt dan bellen met het gemeentehuis, (0499) 58 33 33. Wij zorgen dat u alsnog een pakket ontvangt.

Â

In de gemeente Oirschot haalt firma van Kaathoven uit Sint Oedenrode vanaf de derde week oktober één keer per maand het plastic verpakkingsafval huis-aan-huis op.

Â

Waarom verpakkingsafval apart inzamelen?

Plastic wordt gemaakt uit aardolie. Door plastic apart in te zamelen, te sorteren en te vermalen tot korrels ontstaat een grondstof die gebruikt kan worden om nieuwe kunststof producten te maken. Denk bijvoorbeeld aan fleece-kleding, automaterialen, bermpaaltjes, speelgoed en tennisballen.

Daarmee wordt het milieu gespaard.

Â

De gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval betekent ook een besparing voor uw portemonnee. Als u het plastic afval apart houdt, is uw grijze container minder snel vol en hoeft u deze minder vaak te laten legen. Daarmee bespaart u op uw afvalkosten.

Â

Hoe bied ik mijn plastic verpakkingsafval aan

U kunt u plastic verpakkingsafval ongewassen, eventueel met dop en al aanbieden. Daarbij is het wel van belang dat het verpakkingsmateriaal leeg is en dat er geen papier, karton of (aluminium-) folieresten meer aan zitten.

Let wel: het betreft uitsluitend plastic verpakkingsmateriaal. Dus geen andere plastic producten want daarmee wordt de recyclemogelijkheid van het ingezamelde afval verstoord. Op de folder in het informatiepakket kunt u lezen wat wel en wat niet onder plastic verpakkingsafval wordt verstaan.

Â

Extra zakken nodig?

Als u op termijn meer inzamelzakken nodig hebt, kunt u deze gratis afhalen bij de Centrale Balie in het gemeentehuis of bij de gemeentelijke milieustraat, Herder Pasmansdreef 12 op bedrijventerrein âDe Scheperâ in Oirschot. Overigens kunt u bij de milieustraat het plastic verpakkingsafval ook gratis inleveren. Vergeet niet bij een bezoek aan de milieustraat uw milieupas mee te nemen.

Â

Meer informatie

Hebt u na het lezen van deze brief en de bijgevoegde informatie nog vragen, dan kunt u bellen met de centrale balie van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333. Ook kunt u de gemeentelijke website raadplegen: www.oirschot.nl.