Nederlands Vaccin Instituut

Vaccinatie van gezondheidszorgpersoneel

dinsdag, 22 september 2009

De Gezondheidsraad en het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM hebben het advies gegeven om mensen die in de gezondheidszorg werken als eersten te vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (H1N1), naast de mensen met een verhoogd risico op complicaties bij influenza en gezonde zwangere vrouwen vanaf 4 maanden zwangerschap. De minister van VWS heeft dit advies overgenomen. De informatie op deze site is bedoeld voor zorginstellingen om de vaccinatie van hun medewerkers voor te kunnen bereiden.

De minister van VWS heeft in september 2009 opdracht gegeven aan het NVI en RIVM om de logistiek voor deze vaccinatiecampagne voor te bereiden. Het ministerie heeft besloten het vaccin tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) vooralsnog alleen beschikbaar te stellen voor personeel van de volgende instellingen:

* · Ziekenhuizen en ambulance

* · Huisartsenpraktijken en huisartsenposten
* · Verpleeg- en verzorgingshuizen

* · Instellingen voor gehandicaptenzorg

* · Thuiszorg organisaties

* · Verloskundigenpraktijken

Praktische informatie in het kort

Vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) bestaat uit twee prikken, met een tussentijd van 3 weken. De pandemische vaccins worden gratis beschikbaar gesteld voor zorginstellingen. De overheid vergoedt níet het zetten van de prikken. Instellingen kunnen zelf kiezen op welke manier zij de vaccinatiecampagne uitvoeren.

Hieronder vindt u informatie over de vaccins, bestelprocedure en levering. Hebt u na het lezen van deze informatie vragen, dan kunt u terecht bij het callcenter via 0800-2221305