Een uniek concept in De Vier Werelden

Joop van der Leeuw, directeur Dura Vermeer Bouw Rotterdam en Wim van den Bogerd van Vendu hebben het prestatiecontract getekend voor de toepassing van een uniek warmtepomp/ventilatieconcept op het project `De Vier Werelden' te Spijkenisse.

De warmtepomp gecombineerd met een energiezuinig ventilatiesysteem levert een grote bijdrage aan de energiebesparing binnen de woning. Met dit concept wordt er in `De Vier Werelden' een EPC waarde van 0,5 bereikt. De gebruiker is niet alleen verzekerd van een comfortabel binnenklimaat en voldoende warm water, maar ook van een lagere energierekening.

Vendu financiert de meerprijs van het warmtepompsysteem voor de bewoner en verhuurt deze vervolgens voor 25 jaar tegen vaste kosten. Iedere bewoner krijgt zijn eigen elektrische warmtepomp. Deze warmtepomp is aangesloten op een collectieve bron bij appartementen en op een eigen bron bij eengezinswoningen. De warmtepomp gebruikt elektra die de bewoner bij verschillende bedrijven kan inkopen. Het concept concurreert met de collectieve warmtepompen van de energiebedrijven waarbij de warmtekosten rechtstreeks zijn gekoppeld aan de aardgastarieven.

Met het tekenen van het prestatiecontract garandeert Vendu dat de installatie op `De Vier Werelden' 25 jaar lang haar unieke eigenschappen blijft behouden, zonder onverwachte kosten. Alle kosten van onderhoud en vervanging zijn namelijk in de huurprijs opgenomen. De installatie wordt continu op afstand bewaakt en zo in topconditie gehouden.