Gemeente Boekel


Leerbon ⬠250

LEREN = MEEDOEN
Ook dit jaar kan er weer een leerbon worden aangevraagd. Iedereen vanaf 18 jaar die in Noord-Brabant woont en die maximaal een vmbo-diploma heeft (het vroegere
mavo, lbo, ambachtschool, lhno en huishoudschool) kan een Leerbon aanvragen via www.leerbon.nl.

Diverse cursussen
De Leerbon is een bedrag van maximaal ⬠250 dat ingezet kan worden voor een cursus of een opleiding. Bijvoorbeeld voor een taalcursus, een cursus werken op de computer of een cursus âEerste hulp bij opvoedingâ. Vaak kan dat al voor minder dan ⬠250. Als het een duurdere cursus is, mag dat ook. Maar dan betaalt men zelf de rest. Soms is de werkgever bereid om een deel bij te dragen. Voorwaarde is dat men nog niet gestart is met de cursus waarvoor men de Leerbon wil inzetten.

Een eerste stap
Leren is de sleutel voor succes bij het vinden van een baan of bij het groeien in een baan. Leren is echter ook belangrijk om mee te kunnen doen in de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Met een Leerbon kan een eerste stap gezet worden. Leren kan onder andere bij de Volksuniversiteit, ROC de Leijgraaf, Vivaan Welzijn Ouderen, Thuiszorg Pantein, of via een thuisstudie.

Aanvragen
De Leerbon is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Voor het aanvragen van de Leerbon of voor meer informatie gaat u naar www.leerbon.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via 073 6812712.
Als u zich aanmeldt neemt het Servicepunt Leren & Werken Noordoost Brabant contact met u op.
Hebt u hulp nodig bij het kiezen van een opleiding meldt u zich dan via nob@lerenenwerkenbrabant.nl of telefonisch via 0412 629050 aan voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek bij het leerwerkloket. Vermeld in de e-mail uw naam, woonplaats en telefoonnummer.