Gemeente Kollumerland

PB 34/2009 Wethouder Visser gaat mee met toezichthouder

Kollum, 22 september 2009

Wethouder Hilbrand Visser van de Gemeente Kollumerland c.a. gaat woensdag 23 september 2009 mee met een toezichthouder milieu. Dit om meer inzicht in de werkzaamheden van de toezichthouders te krijgen.

Samen met toezichthouder milieu, Rinze Formsma, gaat wethouder Visser bij meerdere bedrijven langs. Ze voeren om 10.30 uur een milieucontrole uit bij melkrundveehouderij A.E. Vegter in Kollumerpomp.
Deze controle is aangekondigd.

Er vinden ook nog een aantal onverwachte controles plaats, o.a. op een illegale mestopslag, een hercontrole op een mestsilo die niet tijdig gekeurd was en een hercontrole op de opslag van maïs.

De milieucontroles worden uitgevoerd bij bedrijven die onder de Wet milieubeheer vallen. Voor de meeste bedrijven zijn algemene regels opgesteld in besluiten.
Zo is er voor de meeste landbouwbedrijven het âBesluit Landbouwâ en voor bedrijven als bijvoorbeeld een garagebedrijf, ambachtbedrijf, horeca bedrijf of een tankstation
het âActiviteitenbesluitâ. Daarnaast zijn er ook nog bedrijven die niet onder een Besluit vallen. Deze zijn milieuvergunningplichtig.

Tijdens de milieucontrole worden de voorschriften uit het betreffende besluit of de milieuvergunning gecontroleerd. Naast de controle op de voorschriften wordt er ook gekeken naar asbest, koelinstallaties, bouwen en slopen, bodemregelgeving, ruimtelijke ordening en andere wetgeving.

Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.


Noot voor redacties
U wordt in de gelegenheid gesteld om op het bedrijf van de heer Vegter een foto te maken. Het is niet toegestaan om de controle bij te wonen.