Ingezonden persbericht




Niet alleen de mens, maar ook de wereld een beetje mooier maken. Dat is het uitgangspunt van watLief.nl. Een nieuwe internetstore, voortgekomen uit de moedersite watMooi.nl. watLief biedt een sprankelende collectie van modieuze merken voor baby's en kinderen.

watLief laat zien dat leuk, hip en verantwoord uitstekend hand in hand kunnen gaan. Met coole merken, die ook een kindvriendelijk gezicht tonen bij de productie van hun kleding. Maar ook door eerlijke werkomstandigheden en respect voor het milieu leveren deze labels langs meerdere wegen een bijdrage aan een mooiere wereld voor onze kinderen.

watLief heeft unieke kinderkleding op basis van Bamboe (Ministar) en Soja (Babysoy) in haar assortiment. Petit Lilo en Green Eyed Monster, Sckoon en Ideo zijn enkele voorbeelden van de hippe 'groene' labels uit onze collectie. Kijk voor het complete aanbod op www.watlief.nl.

Kleding uit `soja-afval': Babysoy USA

Babysoy USA is het eerste bedrijf ter wereld dat kinderkleding maakt vanmilieuvriendelijke sojavezels. De mix en match collectie bestaat uit vrolijk gekleurde basics die onderling goed combineren. De stof zelf heeft fantastische eigenschappen. Het is zo zacht als cashmere, soepel als zijde en houdt warmte net zo goed vast als wol. Klik hier voor een overzicht van de Babysoy collectie bij watLief.

Sojaboonvezels worden gemaakt uit afval dat overblijft bij de de productie van Tofu en Sojamelk. Er wordt eerst sojaproteïne ontrokken uit dit restproduct van de productie. Na een procédé dat `wet spinning' wordt genoemd ontstaat er een vezelig product, dat geschikt genoeg is voor het weven van stof. Alles wat wordt gebruikt en/of overblijft tijdens productie van Sojavezels is volledig onschadelijk voor het milieu en wordt weer hergebruikt als mest.

Babysoy maakt gebruik van niet-genetisch gemodificeerde soja uit China, waar de kleding onder streng gecontroleerde, eerlijke arbeidsomstandigheden wordt gemaakt.