Gemeente Soest

.

Zakken voor plastic afval op meer plekken beschikbaar

23 september

Vanaf deze week zijn de inzamelzakken voor plastic afval op meerdere plaatsen in Soest en Soesterberg af te halen. De gemeente heeft een aantal supermarkten bereid gevonden om als distributiepunt voor de inzamelzakken op te treden.

Voor de huis-aan-huis inzameling van plastic afval heeft ieder huishouden in mei dit jaar 12 inzamelzakken ontvangen. Hierbij werd al aangekondigd dat de gemeente zou bekijken hoe nieuwe inzamelzakken zo goed mogelijk bij de huishoudens konden komen.

Door de inzameling in de afgelopen maanden zal de voorraad inzamelzakken bij de huishoudens zijn geslonken. Deze voorraad kan nu weer worden aangevuld als men boodschappen gaat doen bij een van de deelnemende supermarkten.

In Soest kunnen bij de volgende supermarkten de inzamelzakken worden opgehaald:

* Hoogvliet, W. Beckmanstraat

* AH Soestdijk, Burg. Grothestraat

* C1000 van de Graaf, Zuidpromenade

* AH Smitshof, Smitsweg

* Troefmarkt Harry Janmaat, Schrikslaan

* AH Tamboerijn, Tamboerijn

* Kardesler, Dalweg

In Soesterberg kunnen de inzamelzakken bij het Karweihuis aan de Rademakerstraat worden opgehaald.

Daarnaast zijn de zakken ook nog altijd verkrijgbaar bij het gemeentehuis, het RMN-kantoor aan de Lange Brinkweg en op het afvalbrengstation De Schans. De inzamelzakken worden gratis verstrekt.

Naast deze verspreiding van de inzamelzakken neemt de gemeente nog meer maatregelen om de inzameling van plastic afval te verbeteren en te optimaliseren.

De ondergrondse containers bij de winkelcentra blijven bestaan en de openingen worden voorzien van vultrommels zodat volle inzamelzakken hier gemakkelijk in passen.

In oktober start weer een landelijke voorlichtingscampagne over het belang van gescheiden inzameling van plastic afval.