Gemeente Deventer

week 39 - 21 september tot en met 25 september 2009

Gepubliceerd: 22 september 2009 14:11

Laatst gewijzigd: 23 september 2009 08:46

Voorbereiding bestemmingsplan, ontwerpbestemmingsplan, voorbereidingsbesluit "Bergweide - Havenkwartier 2009"

Voorbereiding bestemmingsplan

Ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders kennis dat zij voornemens zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor:

* Het oprichten van bebouwing ten behoeve van woningen en winkels aan de Houtmarkt en de Pikeursbaan, globaal ter hoogte van de thans braakliggende gronden tegenover het Boreelkazerneterrein.

Het vaststellen van het ontwerp bestemmingsplan wordt te zijner tijd gepubliceerd. Daarna kan iedereen gedurende zes weken het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien en zienswijzen kenbaar maken. Er worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen.

Ontwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 24 september 2009 tot en met 4 november 2009 bij de Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70), ter inzage ligt:
* het ontwerpbestemmingsplan Middelweg 1 a

U kunt het plan ook inzien op de website:
www.deventer.nl/bestemmingsplannen

Het bestemmingsplan Middelweg 1 a beoogt een Johan Cruyffcourt, met daarbij behorende hekwerken en de realisatie van opslagmogelijkheden voor tuingereedschap op het volkstuinencomplex aan de Middelweg mogelijk te maken.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer o.v.v. "zienswijze ontwerpbestemmingsplan Middelweg 1 a". Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij de heer M. Broekhuis van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 0570 - 693714.

Voorbereidingsbesluit "Bergweide - Havenkwartier 2009"

Het college van burgemeester en wethouders deelt ingevolge artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening mee dat bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, voor iedereen het raadsbesluit van 9 september 2009 ter inzage ligt, waarbij is besloten:

* Het voorbereidingsbesluit "Bergweide - Havenkwartier 2009" vast te stellen voor het gebied, zoals met een gele kleur is aangegeven op de bij het besluit behorende tekening met nummer 09.210923;
* te bepalen dat dit besluit in werking treedt met ingang van 24 september 2009 voor een periode van één jaar;

U kunt het besluit ook inzien op de website:
www.deventer.nl/bestemmingsplannen

Wettelijk is bepaald dat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Met deze publicatie wordt voldaan aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Gedogen van strijdig gebruik grond met het bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders hebben besloten om gedurende maximaal twee jaar te gedogen dat de grond aan de
Kranekampsweg/Zwijnenbergstraat,Schalkhaar met de bestemming Bossen in het bestemmingsplan Buitengebied Diepenveen 1994 wordt aangewend voor het realiseren van een berging/kleedruimte/toiletruimte ten behoeve van de rijvereniging en ponyclub de Hunneruiters. Tevens is de aangevraagde bouwvergunning nog niet verleend in verband met de strijdigheid met het bestemmingsplan.

Aan het gedoogbesluit zijn voorwaarden verbonden ter zake van plaats en uitvoering.

Het gedoogbesluit met de daarbij behorende tekening ligt vanaf 8 juli 2009 gedurende twaalf weken ter inzage bij de balie van het team Frontoffice / Publiekszaken, Leeuwenbrug 85.

Binnen zes weken na de datum van verzending van het gedoogbesluit kunnen belanghebbende schriftelijk bezwaren indien tegen het verlenen van het gedoogbesluit bij burgemeester en wethouders van Deventer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.