Politie Utrecht
Persberichten Lekstroom, 09.10 uur

Utrecht, 23-09-2009

Meerdere overtredingen

VIANEN Een automobilist bleek aan het begin van de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 september het één en ander niet in orde te hebben.

Rond 00.30 uur controleerden agenten een 45-jarige automobilist uit Nieuwegein op het Clarissenhof. Het rijbewijs van de man bleek ongeldig te zijn verklaard en daarnaast was zijn auto niet verzekerd en was de APK al in januari 2009 verlopen. Of dat nog niet genoeg was, constateerden de agenten ook nog dat de man te veel had gedronken. Zij hielden de Nieuwegeiner aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 235 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijbewijs, rijden onder invloed, geen verzekering en geen APK.

Tramhalte vernield

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdagmiddag 22 september twee jongens aangehouden in verband met de vernieling van een ruit van een tramhalte.

Rond 13.15 uur hadden meerdere jongeren bij de tramhalte Zuilenstein stenen vanaf het spoor op het perron gegooid en gingen vervolgens elkaar daarmee bekogelen. Daarbij sneuvelde een ruit van de tramhalte. Daarna gingen de jongeren ervandoor.

Een getuige gaf een signalement door van drie verdachten die in de tram naar het Muntplein waren gestapt. Daar stapte het drietal uit. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en zij hielden twee verdachten, jongens van 12 en 14 jaar uit Utrecht en Nieuwegein, aan. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht.

De 14-jarige jongen bekende met stenen in de richting van de ruit te hebben gegooid. Tevens bleek de ontkomen verdachte hetzelfde te hebben gedaan. De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Gestolen spullen

NIEUWEGEIN Op woensdagochtend 23 september hielden agenten twee mannen aan op verdenking van een inbraak.

Rond 05.25 zag een getuige dat twee mannen op de Taludweg uit de bosjes kwamen en met tassen liepen. Hij vertrouwde het niet en belde 112. Agenten gingen direct ter plaatse en zij zagen de twee mannen lopen. Bij het zien van de agenten lieten de mannen de tassen vallen en liepen door. De agenten spraken de mannen, 30 en 32 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein en Amsterdam, aan. Het tweetal verklaarde dat er niets aan de hand was, maar toen de agenten keken op de plek waar de mannen de spullen hadden laten vallen, troffen zij enkele computerschermen aan. Daarop hielden de agenten de verdachten aan.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De computerschermen zijn in beslag genomen. Het is nog niet bekend waar de schermen zijn gestolen. De politie zet het onderzoek voort.