Politie Utrecht
Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 23-09-2009

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 september twee mannen aangehouden omdat zij een auto wilden stelen.

Getuigen belden rond 04.35 uur naar de politie omdat men zag dat twee mannen probeerden een auto te stelen op de Klipspringerdreef. Ter plaatse zagen agenten twee mannen wegrennen. Na een korte achtervolging werd het tweetal, beiden 22 jaar uit Utrecht, aangehouden. De verdachten hadden ingebroken in een auto en de bedrading van de auto al losgehaald. Zij werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 september heeft de politie op de Vleutensebaan een man op een snorfiets aangehouden omdat hij onder invloed was.

Tijdens de surveillance zagen agenten een snorfietsbestuurder over de Vleutensebaan in de richting van Vleuten rijden. De agenten constateerden dat de snorfiets veel te hard reed en besloten de bestuurder te controleren. Toen de 52-jarige man uit Vleuten werd aangesproken roken agenten en sterke alcohollucht. De man wilde niet op straat blazen en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 685 ug/l uit. De Vleutenaar kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Man in hand gestoken

UTRECHT Op het Tolsteegplantsoen vond dinsdagavond een steekincident plaats waarbij een man gewond raakte aan zijn hand.

Rond 19.55 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij waarbij gestoken zou zijn op het Tolsteegplantsoen. Ter plaatse troffen agenten een 48-jarige man uit Utrecht aan. De man was onder invloed en had een steekwond in zijn hand. Getuigen verklaarden dat het slachtoffer ruzie had gehad met een 48-jarige plaatsgenoot. Hierbij was de man met een mes gestoken. De verdachte was inmiddels gevlucht. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rio Brancodreef vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen en voetganger en een auto plaats. De voetganger raakte hierbij gewond.

Een 13-jarige jongen uit Utrecht stak rond 14.45 uur plotseling de Rio Brancodreef over. Hierbij liep hij tussen een stadsbus en een personenauto door. De jongen had een andere auto niet gezien en werd aangereden. Hij belandde op de motorkap en voorruit van de auto. Hij werd met onbekend letsel naar het Ouderijnziekenhuis overgebracht.

Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagmiddag vond een gewapende overval op een winkel aan de Lijnmarkt plaats. De verdachte kon ontkomen.

Omstreeks 12.05 uur kreeg de politie een overvalmelding op een winkel aan de Lijnmarkt. Ter plaatse bleek dat de winkel was overvallen door een man. De verdachte was de winkel binnengekomen en had onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen het personeel bedreigd. De verdachte vertrok na de overval in onbekende richting. Op dit moment is het nog onduidelijk wat de buit is.

Het signalement van de verdachte luidt; man, getinte huidskleur, kort zwart haar. Hij droeg een blauwe overall en donkere werk- schoenen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.