Ingezonden persbericht




Met Nieuw Land op excursie naar Vollenhove en Kuinre

Lelystad - Op zaterdag 3 oktober organiseert Nieuw Land een excursie naar het land van 'Ridders, Rovers en Rouwdouwers' in Kuinre en Vollenhove. Met de conservator van Nieuw Land en twee deskundigen van Cultuur Historisch Centrum Land van Vollenhove bezoekt u de ruïne van de burcht van Kuinre en diverse historische plekken en gebouwen in Vollenhove.

In het Kuinderbos stond in de late Middeleeuwen de Kuinder burcht, dat eigendom was van de bisschop van Utrecht. Ook in Vollenhove bezat de bisschop een groot kasteel. De bisschop stelde de 'heren van Kuinre' aan om de boeren in de omgeving in de gaten te houden en liet hen daarom wonen op de burchten. Maar de heren waren uit op persoonlijke macht en rijkdom en hun roofacties en geldmakerij zorgden voor vele conflicten!

Deze (roof)ridders spelen de hoofdrol in Ridders, Rovers en Rouwdouwers, de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van Nieuw Land. Ontdek in deze tentoonstelling hoe er in de late Middeleeuwen geleefd werd op en rondom de burchten van Kuinre. In de Schatkamer is, naast een aantal unieke archiefstukken en kaarten, een groot deel van de archeologische collectie van de Kuinder burchten te zien.

Deelnemers aan de excursie kunnen om 9.30 uur verzamelen bij Nieuw Land of om 10.30 uur bij de carpoolplek bij afrit 14 van de A6 te Emmeloord. Rond 17.15 uur arriveert de bus weer bij Nieuw Land. . De excursie kost E 35,- per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en pauzedrankje. Vrienden van Nieuw Land betalen E 30. Betalen (contant of pin) kan op 3 oktober. Reserveren kan tot 2 oktober via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. excursie 3 oktober of via (0320) 225 900.

Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor het dagprogramma.



Ingezonden persbericht