Gemeente Zwartewaterland


Prinsenhof weer in gebruik
'Kies je Sport' groot succes
Bijna 500 kinderen van 15 scholen in Zwartewaterland hebben zich aangemeld voor 'Kies je Sport'. Dit is ruim 55 % van de doelgroep 'Kies je Sport' is een project waarbij 28 verschillende sportverenigingen in Zwartewaterland kennismakingsactiviteiten organiseren voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. 'Kies je Sport' wil kinderen stimuleren om meer te gaan bewegen of om ze kennis te laten maken met andere sporten.
Badmintonvereniging Allotria is één van de verenigingen die enthousiast meedoet. Allotria verzorgt de trainingen in sporthal Prinsenhof in Hasselt. Op woensdag 23 september a.s. om 18.00 uur neemt wethouder Wolbert Meijer de recent gerenoveerde sporthal weer symbolisch in gebruik door een partijtje badminton in het kader van 'Kies je sport'. De pers is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
'Kies je sport'
Met 'Kies je Sport' wil de gemeente een aantal doelstellingen van de BOS-impuls bereiken. Dit is een tijdelijke regeling van het ministerie van VWS en staat voor Buurt-Onderwijs-Sport waarmee het ministerie onder andere een gezonde en actieve leefstijl wil bevorderen bij jongeren van 4 tot en met 19 jaar. Doelstelling in Zwartewaterland is onder andere een afname van het aantal kinderen met overgewicht.
Het succes van 'Kies je Sport' is boven verwachting. Sportverenigingen zijn erg enthousiast over het aantal deelnemers. Het streven is om 'Kies je Sport' onderdeel te maken van het sportstimuleringsbeleid voor de jeugd.
Renovatie Prinsenhof
In de Prinsenhof zijn in de zomerperiode de sportvloer in de grote zaal, de verlichting en het sanitair vervangen. Daarnaast is een nieuwe vloer aangebracht in de kantine en de gangen. Ook is het gebouw van binnen volledig voorzien van een nieuwe kleurstelling.
De plafonds ter hoogte van de tribune en in de kantine, en ook de verlichting daar, worden in het kader van het project Veiligheid gebouwen voor het 2e
kwartaal 2010 vervangen.