Ingezonden persbericht


23 september 2009

EDPnet viert 10 jarig bestaan met sterke groeicijfers.

2009 is een feestelijk jaar voor Internet Service Provider EDPnet. Dit jaar bestaat het bedrijf nl. 10 jaar. EDPnet startte reeds in 1999, als één van de eersten, met het aanbieden van de snellere internetoplossingen (lees ADSL).

EDPnet is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige telecomaanbieder en dit zowel voor de particuliere als de professionele markt. Groei op alle vlakken
In de voorbije 10 jaar heeft EDPnet een spectaculaire groei gekend. Jaar na jaar is het marktaandeel in Nederland en België stelselmatig gegroeid. Daarom is het bedrijf ook over de grens getrokken. EDPnet heeft nu ook autonome vestigingen in Nederland en Rusland.

Ook het aanbod is in de loop van de jaren sterk uitgebreid. Naast de internettoegang is EDPnet nu ook aanbieder van telefonie, digitale televisie (Nederland) en een heel aantal professionele internetdiensten.

Betrouwbare telecompartner
Ondanks de sterke groei houdt EDPnet bewust vast aan een aantal stevige basisprincipes. Eerst en vooral investeert het bedrijf voortdurend in haar eigen technologische know-how. Een doorgedreven productmanagement is onontbeerlijk in deze snel evoluerende markt.

Aan de andere kant wil EDPnet haar onafhankelijkheid bewaken door fors in te zetten op een eigen hoogtechnologische netwerkinfrastructuur.

Ten slotte maakt EDPnet het verschil door het aanbieden van een efficiënte en vlekkeloze Customer Service. Deze afdeling staat elke klant, thuisgebruiker of professional, steeds bij met raad en daad.

Sterke groeicijfers
De groeicijfers die EDPnet kan voorleggen zijn het tastbare bewijs voor haar continue groei. Het personeelsbestand is ondertussen aangegroeid tot 70 medewerkers. Er wordt blijvend gezocht naar professionals die het team sterker kunnen maken.

Ook de omzet stijgt jaar na jaar. In 2007 bedroeg de omzet voor de groep ca. 7 miljoen euro, in 2008 liep dit op tot ca. 8,5 miljoen euro en na het afsluiten van het eerste halfjaar van 2009 wijst alles erop dat de vooropgestelde omzet van ca. 11 miljoen euro zal gehaald worden voor het jaar 2009.


EDPnet is een onafhankelijke Internet Service Provider. De onderneming levert diensten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland. Dankzij haar internationaal netwerk kan EDPnet snelle, goedkope en kwaliteitsinternetdiensten aanbieden in alle landen waar ze actief is. Het dienstenpakket van EDPnet bestaat ondermeer uit ADSL, ADSL2+, SDSL, leased lines, glasvezel- en inbelverbindingen, VOIP en EDPnet traveller "Het internet abonnement voor de zakenreiziger". Andere specialiteiten zijn websitehosting, dedicated hosting, co-locatiehosting, streaming, domeinnaamregistratie en hardware (modems en routers). Ten slotte biedt EDPnet op de Nederlandse markt ook digitale televisie aan.

Sinds de oprichting in 1999 kent EDPnet een sterke groei. Flexibiliteit loopt als een rode draad door het EDPnet-verhaal heen. Het motto 'stretch the internet' is geen loze kreet; EDPnet biedt internetdiensten en -producten die de klant als een maatpak passen.

EDPnet telt momenteel 70 voltijdse medewerkers verspreid over de commerciële en de technische dienst, boekhouding, development en marketing. Door de jaren heen werd tevens een resellerkanaal uitgebouwd, dat tot op vandaag meer dan 400 resellers telt.