Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 23 september 2009

Activiteitenkalender B&W Amersfoort

Woensdag 23 september t/m zondag 4 oktober 2009

Woensdag 23 september
13.30 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de ABC-dag en houdt er een inleiding. Locatie: Vathorst Sporthal de Brink, Wezeperberg 6 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Kruyt woont het congres 'Kansrijk sportbeleid Utrecht' voor gemeenten bij en ontvangt van gedeputeerde A.H. Raven het onderzoeksrapport gemeentebeleid sport aan de wethouders. Om 17.30 uur verrichten wethouders Kruyt en Boeve de opening van het sportplaza ASC Nieuwland. Locatie: Voetbalvereniging ASC Nieuwland, Laan van Duurzaamheid 10 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Hekman van Amersfoort Vernieuwt opent in samenwerking met tennisser Richard Krajicek, de Alliantie Eemvallei en Alliantie Ontwikkeling de Richard Krajicek Playground in het park Van Randwijcklaan. Wethouder van Daalen bezoekt deze opening. Locatie: het speelveld aan de van Randwijcklaan (in het park van Randwijcklaan) te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt samen met de heer Prins, directeur DHV, de vrijwilligersprojecten van de medewerkers tijdens de DHV Unit Dag Ruimtelijk Beheer. Vanaf 16.15 uur gaan ze naar de speeltuin aan de Pastorielaan, vervolgens naar de Volkstuin Kruiskamp aan de Witte de Witstraat en de afsluiting om 17.15 uur is bij Speeltuinvereniging Rivierenwijk aan de Dollardstraat 119. Locatie: Speeltuin Rivierenwijk, Dollardstraat 119 te Amersfoort.

Donderdag 24 september
19.45 uur
Wethouder Kruyt opent het Nederlands Film Festival in theater De Lieve Vrouw. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwstraat 13 te Amersfoort.

Vrijdag 25 september
10.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de Kringdag vrouwelijke bestuurders 2009. De Kringdag wordt dit jaar georganiseerd door burgemeester Horselenberg van Lelystad. Locatie: Nieuwland Erfgoedcentrum, Oostvaardersdijk 113 te Lelystad.

11.00 uur
Wethouder Van Daalen verricht de opening van de vrijwilligersvacaturemarkt van Ravelijn. Locatie: Ravelijn, Bergstraat 24 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouders Van 't Erve en Kruyt wonen de Viering Perron Per Expressie bij. Locatie: Perron Expressie.

19.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de première van de film 'Mama' in theater De Lieve Vrouw. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwstraat 13 te Amersfoort.

Zaterdag 26 september
11.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de Vriendendag ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Cavaleriemuseum. De burgemeester onthult het Sint Jorisbeeldje en neemt een exemplaar van het jubileumboek in ontvangst. Locatie: Museum Nederlandse Cavalerie, Bernhardkazerne, Barchman Wuytierslaan 198 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Kruyt verzorgt de prijsuitreiking Eemhead bij roeivereniging Hemus. Locatie: Clubhuis Hemus, De Schans 22 te Amersfoort.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt een welkomstwoord tijdens 'Amersfoort Aangenaam'. Wethouder Hekman, wethouder Van Daalen en wethouder Van 't Erve zijn hierbij aanwezig. Nieuwe inwoners van Amersfoort zijn uitgenodigd om kennis te maken met het stadsbestuur en de stad te ontdekken door verschillende excursies. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

's Avonds
Wethouder Kruyt bezoekt de jubileum receptie van de COVS-groep. Locatie: De Klaveet, Postweg 1 te Achterveld.

20.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de jaarlijkse taptoe van de Christelijke Muziek- en Showbands Juliana en Bernhard. Locatie: De Hof te Amersfoort.

Zondag 27 september
13.00 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan de literaire wandeling langs historische punten in Amersfoort. De wandeling wordt georganiseerd door Uitgelezen Amersfoort. Locatie: start van de wandeling bij De Kei in Amersfoort.

Maandag 28 september
16.00 uur
Wethouders Kruyt en Luchtenveld bezoeken de Utrechtse Commissiedag VNG. Locatie: Antropia, Landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 te Driebergen.

Woensdag 30 september
14.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt tijdens de opening van het nieuwe kantoor van Veilig Verkeer Nederland. Mevrouw Karla Peijs, voorzitter van VVN, overhandigt het manifest 'Veilig verkeer, dat doen we samen' aan staatssecretaris mevrouw J.C. Huizinga en aan de burgemeester. Wethouder Luchtenveld is hierbij aanwezig. Locatie: Stationsstraat 79a te Amersfoort.

Donderdag 1 oktober
09.00 uur
Wethouder Hekman woont het 9e Nationaal Symposium Woningcorporaties bij Locatie: De doelen, Schouwburgplein 50 te Rotterdam.

11.45 uur
Wethouder Van Daalen opent de kennisbijeenkomst Geestkracht(ige) Steden. Locatie: Kontact der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 te Soesterberg.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het herbouwde pand van de Elleboog. De Elleboog biedt dit jaar 30 jaar dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Locatie: Langegracht 37 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Van 't Erve is aanwezig bij de 1ste themales "Bomen over Vathorst vroeger" dat door Natuurboerderij De Brinkhorst wordt gegeven aan leerlingen van de St. Josephschool. Locatie: De Brinkhorst, Wageningseberg 43 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Van Daalen spreekt tijdens de offiële opening van De Plataan van Zorgaccent Amersfoort. Locatie: De Plataan, Plataanstraat 18 te Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het vernieuwde multifunctionele onderwijs- en sportcentrum Sportlokaal De Bokkeduinen. Het parateam van de Koninklijke Landmacht zorgt voor een spectaculaire act. Locatie: Sportpark De Bokkeduinen 11 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve verricht samen met gedeputeerde mevrouw Haak de opening van het project Pitstop. Pitstop begeleidt jongeren met een verhoogd risico op voortijdig schoolverlaten, werkloosheid en/of maatschappelijke uitval. Locatie: Graaf Hendriklaan 122 te Amersfoort.

16.45 uur
Wethouders Kruyt en Van Daalen nemen deel aan de Kunstvaarroute. Locatie: Opstapplaats Krommestraat te Amersfoort.

20.15 uur
Wethouder Kruyt bezoekt het concert van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Locatie: Brugkerk, Schuilenburgerweg 2 te Amersfoort.

Vrijdag 2 oktober
13.30 uur
Wethouder Van Daalen opent de informatiemarkt voor senioren. Locatie: De Drietand, Neptunusplein 70 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Kruyt opent het Amazigh Festival Amersfoort 2009. Locatie: De Roef, Neptunusplein 66 te Amersfoort.

Zaterdag 3 oktober
13.00 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan de fietstocht van de Historische Kring Hoogland. Locatie: vertrek vanaf de St. Martinuskerk, Kerklaan 22 te Hoogland.

14:00 uur
Wethouder Hekman opent de nieuwe glijbaan in speeltuin het Vogelnest. Locatie : Speeltuin het Vogelnest, Liendert te Amersfoort.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,