Ingezonden persbericht



ROC Aventus wint Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs

ROC Aventus uit Apeldoorn heeft met het project 'Dynamisch Toerisme - de menukaart'

De Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs 2009 gewonnen. De menukaart maakt inzichtelijk wat de student reeds kan als hij aan een stage begint en waar hij zich tijdens de stage in wil bekwamen.

De jury onder leiding van Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad, was onder de indruk van wat zij noemt 'een vernieuwend en ondersteunend leermiddel, dat breed toepasbaar is in het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Met de Menukaart worden wederzijdse verwachtingen van bedrijven, docenten en studenten ten aanzien van de stage goed gemanaged. Het kan een goede bijdrage leveren aan het verbeteren van het algemeen rendement van het beroepsonderwijs.'

Projectleider Jan Gerritsen nam namens het roc de prijs, een bronzen beeldje van een olifant die door een hoepel springt, in ontvangst, alsmede een cheque ter waarde van 10.000 euro.

Voor de finaleronde van de Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs werden drie projecten genomineerd. De twee andere finalisten, 'De Scholingswinkel' van ROC Albeda College in Rotterdam en 'Present Promotions' van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden gingen elk met een cheque van 2.500 euro naar huis.

De prijs werd uitgereikt tijdens de schouwingsdag die Het Platform Beroepsonderwijs (HPBO) op 22 september organiseerde van innovatieprojecten die worden uitgevoerd door samenwerkingsverbanden van beroepsonderwijsinstelllingen en het bedrijfsleven.

HPBO heeft de prijs in 2006 ingesteld, samen met INOP, het instituut voor nationale onderwijspromotie. Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) ondersteunt het initiatief van harte en draagt mede bij aan de bekostiging.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie;

Ingezonden persbericht