Erasmus Universiteit Rotterdam

Charles Erkelens krijgt leiding Erasmus Centre for Strategic Philanthropy

Charles Erkelens is aangesteld als directeur van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP). Het nieuwe instituut opent in september 2009 haar deuren. Erkelens komt van de wetenschappelijke uitgeverij Springer, waar hij de functie van uitgeefdirecteur van de afdeling Geesteswetenschappen bekleedde.

Het ECSP richt zich op wetenschappelijk onderzoek en onderwijs over onderwerpen die binnen de strategische filantropie vallen, zoals o.a. `impactmeting en transparantie' en `strategic grant making'. Daarnaast verzorgt het ECSP trainingen voor bestuurders en directeuren van goede doelen organisaties en vermogensfondsen. Het centrum richt zich op samenwerking met relevante nationale en internationale initiatieven om de kwaliteit van de filantropische sector te vergroten.

De officiële opening van het ECSP is op 23 september 2009 met een door de Erasmus School of Economics georganiseerde internationale conferentie. Erkelens over deze conferentie: "De ESE Conference Strategic Philanthropy biedt een fantastisch podium om samen met betrokkenen uit de filantropische sector en de academische wereld vooruit te blikken op de doelen die wij ons met het centrum stellen.".

Het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy is opgericht door de Erasmus School of Economics (ESE) en de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) alsmede de Adessium Foundation. De beide faculteiten van de Erasmus Universiteit leveren leden van de wetenschappelijke staf. Alle activiteiten staan in het teken van hoofdthema: `Doing Good Done Better'.